Ana SayfaPiyasaTürker Gayrimenkul ve Birko Mensucat sorusu---

Türker Gayrimenkul ve Birko Mensucat sorusu

1 / 2
Türker Gayrimenkul ve Birko Mensucat sorusu
28 Ekim 2016 - 08:47 www.borsagundem.com

BU BİLANÇOYA BU FİYAT ÇOK

SORU (1) - TURGG hissesinde yaşanan hareketlilikten sonra şu anki durumu hakkında yorum yapabilir misiniz? 

Meltem Saraçoğlu 

CEVAP - Temmuz 2013’te borsaya gelen Türker Gayrimenkul, 18 Nisan 2016 günü en yüksek 49,40 TL’yi gördükten sonra gelen satışlarla birlikte geriledi. Hissede piyasadaki genel hareketliliğe uygun olarak geçtiğimiz Temmuz ayının ikinci yarısından sonra başlayan çıkış 6-19 Ekim 2016 tarihleri arasında yaşanan yüksek ivmeli dalgalanmanın ardından yerini tekrar düşüşe bıraktı. Şimdilerde de aşağı yönlü eğilim devam ediyor. Satış baskısının 19 Ekim 2016 günü açıklanan imar palanı ile yakından ilgisi bulunuyor. Anılan tarihte Kartal Belediyesi’nin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı’nın kabul edilerek askıya çıkarıldığı duyuruldu. Söz konusu planın firmayı ne yönde etkilediği hakkında detay bilgi verilmemekle birlikte bir aylık itiraz süresinden bahsedilmesi firmanın aleyhine bir durumun var olduğu düşüncesini kuvvetlendiriyor. Hissedeki düşüşün de bu tarihten itibaren güçlü şekilde devam etmesi yatırımcı nezdinde de benzer şekilde yorumlandığı sonucuna götürmekte. 

Öte yandan şirketin zararında da bir düzelme yok. Açıklanan 2016 yılı dokuz aylık bilançosuna göre zarar artarak devam ediyor. Şirketin son çeyrekte performansında düzelme olmaması halinde yıl sonunda da zarar etme olasılığı yüksek. Bu da hissenin fiyatına olumsuz yönde yansıyacaktır. Diğer taraftan gerçekleşen zarar göz önüne alındığında hissenin mevcut işlem fiyatının yüksek kaldığını söylemek yanlış olmayacaktır. İstikrarlı çıkış için kayda değer bir kârlılığın yakalanabilmesi gerekiyor.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • eski yatırımcı28 Ekim 2016 08:57

    455 dönüm yolüstü TOKİ karşısı arsası OSB den çıkmak için onayların tamamlanmasını bekliyor..Siz O bölgede arsanın metrekaresi ne kadar biliyor musunuz?