Ana SayfaPiyasaTüpraş ve Marmaris Altınyunus sorusu---

Tüpraş ve Marmaris Altınyunus sorusu

1 / 2
Tüpraş ve Marmaris Altınyunus sorusu
26 Mayıs 2016 - 09:37 www.borsagundem.com

SATIŞ BASKISI DÜZELTMEYE NEDEN OLDU

SORU (1) - Tüpraş için orta ve uzun vadede fiyatta ne olur? Bu seviyede alım için mantıklı mı?
Adıgözel

CEVAP - Tüpraş’ın son üç yıla ait bilançosu incelendiğinde brüt satışlarında bir gerileme yaşandığı gözlenmekte. Bununla birlikte dönem sonu kârının yükselmesi olumlu. Satışlardaki düşüşe rağmen geçtiğimiz yıl kârın artmasında satış maliyetlerinin azalmasının etkisi bulunuyor. Ancak aynı performans 2016 yılı ilk çeyrek bilançoda yakalanamadı. Firma ilk üç ayda hem gelirlerini düşürdü hem de kârı geriledi. Bu da ister istemez hissenin fiyatına olumsuz yönde yansımakta.

Hissenin fiyat seyri takip edildiğinde uzun vadede yükselen bir kanal içinde yer aldığı gözleniyor. 15 Nisan 2016 günü en yüksek 77 TL’yi görürken gelen satışlarla birlikte geriledi. 25 Mayıs günü ise kapanışını 67,60 TL’den gerçekleştirdi. Hisse, düzeltmeye rağmen yükselen kanal içinde bulunuyor. Ancak kârdaki gerilemenin devam etmesi halinde satışların da sürebileceğini göz ardı etmemeli. Bu da yaşanan düşüşün sürmesi anlamına gelecektir.

Takas verileri incelendiğinde ise yılın ilk gününden bu yana yabancıların ağırlıklı olarak satış yönlü işlemlerde bulunduğu görülüyor. Yabancıların halka açık kısım içindeki payı yılın ilk günü yüzde 76,58 seviyesindeyken 11 Mayıs 2016 günü oran yüzde 73,34’e geriledi. Hissede ciddi ağırlığı olan yabancıların satışları durdurması hissedeki düşüşün de sınırlanmasına imkan sağlayacaktır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)