Ana SayfaPiyasaTümosan ve Oylum Yatırım sorusu---

Tümosan ve Oylum Yatırım sorusu

1 / 2
Tümosan ve Oylum Yatırım sorusu
15 Mart 2017 - 10:54 www.borsagundem.com

PROJEDEN AYRILMASI DÜŞÜŞ GETİRDİ

SORU (1) - Tümosan ile ilgili bilgi verebilir misiniz? Düşüşü ne zamana kadar sürecek? 

Misafir 

CEVAP - Nisan 2016’dan beri yatay kanalda hareket eden Tümosan, geçtiğimiz şubat ayına kadar zaman zaman destek ve direnç seviyelerinde taşmalar geçekleştirse de yatay seyrini sürdürdü. Yaşanan rutin hareket geçtiğimiz şubat ayında ise yönünü aşağıya çevirerek olumsuza döndü. Hisse, 22 Şubat 2017 günü 8,36 TL’yi gördükten sonra gerisinde boşluk bırakarak sert bir şekilde aşağıya kaydı. 14 Mart 2017 tarihine geldiğindeyse düşüş devam ederken kapanış 6,70 TL’den gerçekleşti. Hissenin bu denli düşmesinde şirketin oldukça umutlu olduğu Altay Tank Projesi’nden ayrılmış olmasının etkisi bulunuyor. Konuyla ilgili yapılan 24 Şubat 2017 tarihli açıklamada, motorla ilgili Avusturyalı teknik destek sağlayıcısı AVL firmasının sözleşme ile vadettiği taahhüdü yerine getiremediğini, Avusturya hükümetinin sınırlandırmaya gitmesi neticesinde ihraç lisansını veremediğini, bunun ise proje için oldukça önemli olduğunu belirtti. Bu nedenle söz konusu firma ile sözleşme iptal edilirken geçen süre zarfında yeni bir teknik destek sağlayıcısı da bulunamadı. Söz konusu gelişmeler üzerine 24 Şubat 2017 tarihinde Tümosan ile Savunma Sanayi Müsteşarlığı karşılıklı olarak sözleşmeyi feshettiler. 

Tümosan, Altay Tankı Güç Grubu Projesi’nde gerçekleşen feshe rağmen açılacak yeni ihalede yine en güçlü aday olduğunu söylüyor. Ancak bunun ne denli anlamlı olduğu tartışılır. Zira neticede ihaleyi tekrar kazansa dahi teknik destek sağlayıcısını bulamaması halinde yükleneceği işin üstesinden gelme şansı olmayacak. 

Hissenin fiyatı ise Savunma Sanayi Müsteşarlığı ile arasında olan anlaşmanın feshi sonrasında sert bir şekilde düştü. Şirket için çok önemli bir gelir kaynağı olarak dillendirilen projeden ayrılmış olması yatırımcı nezdinde beklentinin kırılmasına, bunun sonucunda da satışların devamına yol açabileceğini unutmamak gerekir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)