Ana SayfaTeknik Analiz2 hisse için teknik analiz---

2 hisse için teknik analiz

1 / 4
2 hisse için teknik analiz
01 Şubat 2018 - 10:36 www.borsagundem.com

Garanti Bankası (GARAN) 4Ç17 Finansal Sonuçları: Beklentimizin üzerinde net faiz marjı (+)

Garanti Bankası 4Ç17 için 1,53 mlr TL olan beklentimizin %11,0 ve Research Turkey konsensüs tahminlerinin ise %8 üzerinde 1,7 mlr TL (çeyreksel +%9, yıllık +%47) net kar açıkladı. 

4Ç’de beklentimizin üzerinde gerçekleşen net faiz gelirleri ve tahminlerimizden daha düşük gerçekleşen faaliyet giderleri net kar tahminimizde yukarı yönlü sapmaya neden oldu.

4Ç’de de serbest karşılık ayırmaya devam eden banka ayrıca Otaş kredisindeki sınıflandırmayı değiştirmesi sonucu genel karşılık giderleri artış göstermesi ile toplam karşılık oranı %169’a ulaştı. Temettü dağıtım oranını arttıran banka beklentimizin %13 üzerinde 1,75 mlr TL temettü dağıtmayı planlıyor. Temettü verim oranını dünkü hisse kapanışa göre %3,4 olarak hesaplıyoruz. Son 1 aylık dönemde Garanti Bankası hisselerinin BIST-100 endeksine göre %10,6 daha iyi performans sergilediği görülmektedir. Garanti Bankası için 11,40 TL olan hedef fiyatımızı ve Kısa Vadede “Endeks Üzeri Getiri” önerimizi korurken, son zamanlardaki hisse performansını dikkate alarak Uzun vadede “Al” olan önerimizi “TUT” olarak revize ediyoruz.

Yorum: Açıklanan 4Ç sonuçlar hem bizim ve hem de piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşmesi nedeniyle hisse üzerine etkisini pozitif olarak değerlendiriyoruz. 

Garanti Bankası 4Ç’de sektör ortalamasının altında %3,3 TL kredi büyümesi gösterdi.Ancak YP kredilerde dolar bazında devam eden daralma ile Banka’nın toplam kredihacmi 4Ç’de %3,8 büyüme kaydetti. 2017 yılı tamamında Kredi Garanti Fonu (KGF) ile verilen kredilerin desteği ile bankanın TL kredi büyümesi bütçelenenin oldukça üzerinde %20,4 olarak gerçekleşti. 4Ç’de bir önceki göre artan maliyetler nedeniyle swap kullanımını azaltan banka aynı dönemde TL mevduat hacmini %3,0 arttırdı. Böylece bankanın 2017’de TL mevduat hacmi %17 artış göstermiş oldu. ? 4Ç’de enflasyon düzeltmesinin olumlu etkisinin yanı sıra iyileşen kredi-mevduat farkı sonucunda bankanın swap maliyetleri ile düzeltilmiş Net Faiz Marjı(NFM)’nda çeyreksel bazda beklentimizin üzerinde 97 bp’lık artış görülürken, yıl genelinde ise yaklaşık NFM’de 29 bp artış gösterdi.     Banka’nın 2017 yılsonu itibariyle Otaş kredisini "Yakın İzlemedeki Krediler" altında sınıflandırmasının ardından genel karşılık oranının %1,0’den %8,0 düzeyine çıkması sonucunda 4Ç’de bankanın genel karşılık giderleri beklentimize paralel 273 mn TL düzeyinde gerçekleşmesi karşılık giderlerindeki artışa katkı sağladı. Bunun yanı sıra 4Ç’de intikallerin artması ile özel karşılık giderleri çeyreksel bazda %85 oranında artmasının da etkisi ile beraber 3Ç’de 43 bp olan net risk maliyeti 4Ç’de 68 bp düzeyine çıktı ancak hala banka tarafından 110 bp olarak bütçelenenin altında kaldı.    Ayrıca banka önceki 3 çeyrekte olduğu gibi tahminlerimize paralel olarak 210 mn TL serbest karşılık ayırmaya devam etti. Böylece Banka’nın 2017 yılsonu itibariyle toplamserbest karşılık tutarı 1,16 mlr TL’ye ulaşırken, toplam karşılık oranı %169’a ulaştı. Öte yandan bankanın faaliyet giderleri çeyreksel bazda %9 artarak 1,73 mlr TL ile beklentimizin %8 üzerinde gerçekleşirken, yıl genelinde ise sadece %6,5 artış göstermesinin yanı sıra gider/gelir oranının %41,3’den %37,9 düzeyine gerilemesini olumlu karşılıyoruz."

Vakıf Yatırım

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)