Ana SayfaHisse Öneri Listesi7 aracı kurumdan 40 hisse önerisi---

7 aracı kurumdan 40 hisse önerisi

1 / 13
7 aracı kurumdan 40 hisse önerisi
06 Haziran 2016 - 10:20 www.borsagundem.com

FED'in faiz karan, Brexit referandumu, TCMB'nin adımları ve siyasi gelişmeler piyasaları baskı altında tutmayı sürdürüyor. Ancak gelinen seviyeler orta-uzun vadede alım fırsattan da yaratıyor. Bu ortamda yedi aracı kurumdan 40 hisse senedi önerisi geldi. Bunlar arasında öne çıkanlar ise Akbank, Tüpraş, Soda Sanayii, BİM, Erdemir, Garanti, Tat, TAV, Sabancı Holding, Koç Holding ve YKB oldu.

Yurtdışında FED'in faiz konusunda atacağı adımlar ve 23 Haziran'da ya­pılacak İngiltere'nin AB'den çıkışıyla il­gili referandum, yurtiçinde ise yeni anayasa ve başkanlık tartışmaları oda­ğında şekillenen siyasi gelişmeler bor­sanın yönünde etkili oluyor. Siyasi ta­rafta yeni kabinenin belli olmasıyla biraz rahatlama gözükse de, temkin­li duruş devam ediyor.

Böyle bir ortamda biz de borsayı haziran ayında nasıl bir seyrin bekle­diğini araştırdık. Gelinen seviyelerde borsada yatırım stratejilerini ve aracı kurumların hisse önerilerini aldık.

Genel kanı, FED'in faiz artışına ya­kın pozisyon alması nedeniyle bor­sadaki baskının ve aşağı yönlü seyrin devam edeceği yönünde. Bu neden­le tavsiyeler, 'riskleri göz ardı etme­yerek hareket etme ve dengeli port­föy oluşturma' noktasında kesişiyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)