Ana SayfaPiyasaTav Havalimanları ve Parsan sorusu---

Tav Havalimanları ve Parsan sorusu

1 / 2
Tav Havalimanları ve Parsan sorusu
04 Ağustos 2017 - 08:40 www.borsagundem.com

KÂR SATIŞLARI VAR

SORU- Uzun vadede Tav Havalimanları’yla ilgili beklentiniz nedir? Sizce 22’nin üzerini görür mü? Genel teknik analiz neler söylüyor merak ediyorum? İyi çalışmalar 

Birtan Küçükçavuş

CEVAP - Tav Havalimanları, Temmuz 2016’da düzeltilmiş verilerle en düşük 9,84 TL’yi gördükten sonra gerçekleştirdiği çıkışla 27 Temmuz 2017 günü en yüksek 21,76 TL’ye kadar yükseldi. Şimdilerde düzeltme hareketinde bulunan hisse, 3 Ağustos 2017 günü kapanışını 20,76 TL’den gerçekleştirdi. Hissenin borsaya geldiği günden bu yana gördüğü en yüksek seviye düzeltilmiş verilerle Ağustos 2015’te test ettiği 22,14 TL. Bu itibarla hissenin teknik olarak direnç seviyesine geldiği ve kâr satışlarında bu direnç bölgesinin etkili olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

Hissenin mevcut seviyelerden daha da yukarı çıkabilmesi için alımların güçlenmesi şart. Açıklanan 2017 altı aylık bilançosunda gelir ve kârın artması olumlu. Artış fiyat kazanç oranının makul seviyelerde kalmasına imkan tanıyor. Halihazırda f/k oranı 13,53 olup BIST 100 Endeksine dahil hisselerin ortalaması ile uyumlu. Söz konusu durum ilerleyen süreçte piyasayla paralel fiyat seyrinin yaşanma olasılığını artırıyor. Takas verileri takip edildiğinde ise Şubat-Nisan 2017 döneminde yabancı yatırımcının ağırlıklı olarak satış yönlü işlemlerde bulunduğu sonraki aylarda ise alıma ağırlık verdiği görülüyor. Yabancı yatırımcının hissedeki işlemleri, yönün belirlenmesinde etkili oluyor. Satışların ağırlık bulduğu dönemlerde hissede yatay ya da düşüş yönü öne çıkarırken alımların olduğu aylarda çıkış yaşanmakta. Yılbaşından bu yana ise toplamda alım yapıldığı görülüyor. Bu süre içinde yabancı yatırımcının halka açık kısım içindeki payı yüzde 61,05’ten yüzde 67,97’ye çıktı. Şimdilerde devam eden kâr satışlarının son bulmaması halinde tekrar düşüşün öne çıkması gündeme gelecektir.


ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)