Ana SayfaPiyasaTatil dönüşü piyasalarda neler bekleniyor---

Tatil dönüşü piyasalarda neler bekleniyor

1 / 3
Tatil dönüşü piyasalarda neler bekleniyor
25 Haziran 2017 - 11:37 www.borsagundem.com

BORSAGUNDEM.COM – ÖZEL HABER

Veda etmeye hazırlandığımız haftaya 100 bin ve üzeri hedefle başlayan Borsa İstanbul, kenarına kadar geldiği seviyeyi ancak Perşembe yakaladı. Günü 100.072 puan seviyesinden kapattı, gün içinde ise tarihi zirvesini 100.106 puana taşıdı. Bir gün sonra Endeks sabah pozitif bir açılış yaparak tarihi zirvesini 100.265 olarak yeniledi. Ama heyecan kısa sürdü. Üç günlük bayram tatili, yatırımcıların risk alma iştahını azalttı. Endeksde satış ağırlıklı bir seyir izledi. Ve sonuç; Borsa İstanbul Cuma gününü yüzde 0.43 oranında değer kaybıyla 99.638 puan seviyesinden tamamladı. 

Dolar/TL’ye gelince, dar bir bantta hareket etti. Son işlem günü sabahı 3.51’den açılan kur gün boyu aynı seviyede kaldı. 

Küresel piyasalar adına ise en sert uyarı JP Morgan’dan geldi. Stratejistler, uzun süredir 'alışılmadık biçim’deki sakin seyrin ardından yatırımcıların piyasada çalkantıya hazırlanmaya başlaması gerektiğini ifade etti. 

Şimdi gözler bayram ertesi piyasalara çevrildi. 

Borsagundem.com’a konuşan A1 Capital’den Belgin Maviş, “100.000 seviyesinin üzerine ataklarda 101.500 ve 102.200 hedef değerlerimiz olurken geri çekilmelerde 98.500 öne çıkan ilk destek noktamız” dedi. Dolar, Altın ve Petroldeki gelişmeleri, FED faiz artışına yönelik beklentileri ve yorumlarını paylaşan Maviş, piyasaların ihtiyatlı duruşuna dikkat çekti. 

Alan Yatırım’dan Eda Önder Öztürk’ün gündeminde ise FED ön planı çıktı. Şahin tutumlar, ABD iç siyaseti, inen çıkan tansiyon, FED başkanlarının demeçleri derken haftanın finali Yellen’in yapacağı konuşmaya kilitlendi. Öztürk analizine çarpıcı bir uyarı da ekledi. “Önümüzdeki dönemlerde hem zayıflayan enflasyon beklentileri hem tahvil piyasasındaki fiyatlamalara baktığımızda faiz artışı konusunda direnmenin enflasyon görünümü daha da bozabileceği ve ABD ekonomisindeki resesyonu beraberinde getirebileceği söz konusu olabilir.” 

Ve petrol… OPEC ülkeleri ile kaya gazı üreticileri arasındaki rekabete işaret eden Öztürk, olası sonuçları dile getirdi. 

Uzmanlar, Borsagundem.com’a piyasaları anlattı.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)