Ana SayfaŞirket HaberleriSoda Sanayii ve Osmanlı Menkul sorusu---

Soda Sanayii ve Osmanlı Menkul sorusu

1 / 2
Soda Sanayii ve Osmanlı Menkul sorusu
19 Eylül 2017 - 08:43 www.borsagundem.com

KÂR SATIŞLARI GERİLETİYOR

SORU (1) - Soda’nın iyi seviyede kar yapmasına rağmen hisse fiyatındaki düşüşü neye bağlayabiliriz? Yatırım finans kurumlarının 6,60 TL civarında hedef fiyatları bulunurken hisse fiyatı her geçen gün yavaş yavaş düşüyor. 

Yusuf

CEVAP - Borsada işlem gören hisselerin kısa vadedeki iniş çıkışlarından ziyade uzun vadeli yönelimlerini tespit etmek daha önemlidir. Neticede hisseler piyasadaki genel eğilime bağlı olarak düşüşler ya da yükselişler sergileyebilir. Bunda yadırgayacak bir durum yoktur. Asıl önemli olansa hissenin uzun vadede nasıl bir yol izlediğidir. Eğer şirket büyüyen bir ivmeye sahipse uzun vadede çıkış eğilimi öne çıkacaktır. Aksi durumda ise düşme ihtimali ağırlık kazanacaktır. Söz konusu durum Soda Sanayii için de geçerlidir. 

Hissenin fiyat seyri takip edildiğinde arada düşüş ya da yatay hareketlenmelerde bulunsa da uzun vadede yükselen kanal içinde hareket ettiği görülüyor. Son olarak 17 Temmuz 2017 günü en yüksek 5,90 TL’yi test ettikten sonra geriledi. Şimdilerde de 5,21 TL’nin üzerinde tutunmaya çalışıyor. Şirketin mali yapısı incelendiğinde de sürekli büyüyen bir niteliğe sahil olduğu gözlenmekte. Son açıkladığı 2017 altı aylık bilançosunda gelir ve kârdaki artışın sürmesi yıl sonunda da büyümenin devam edeceği yönündeki ihtimali güçlendiriyor. Bu da uzun vadede hissedeki çıkışın devam etmesine olanak tanıyacaktır. Hissede temmuz ayının ikinci yarısından sonra görülen düşüş ise halihazırda kâr satışı kapsamında kalmakta ve uzun vadeli çıkış trendini korumasına imkan vermekte. Fiyat kazanç oranı sektör ortalamasının bir miktar gerisinde kalan hissede yabancılar yıl başında yüzde 47,68 olan oranlarını 1 Eylül 2017 itibariyle yüzde 55,52’ye çıkardı. Yabancıların ağustos ayında ağırlıklı olarak satış yönlü işlemlerde bulunmaları hissenin değer yitirmesinde etkili oldu. Satışların devamı halindeyse mevcut düşüşün bir süre daha sürmesi gündeme gelebilecektir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)