Ana SayfaPiyasaSiyasi gelişmeler ve faiz kararları yeni haftanın gündemi---

Siyasi gelişmeler ve faiz kararları yeni haftanın gündemi

1 / 4
Siyasi gelişmeler ve faiz kararları yeni haftanın gündemi
23 Temmuz 2017 - 10:46 www.borsagundem.com

BORSAGUNDEM.COM – ÖZEL HABER

Haftanın son piyasa günü iki başlık öne çıktı. Gündüz, Türk-Alman ilişkilerindeki gerginlik, akşam Fitch’in Türkiye notu. Gündüz, restleşme ve kopma noktasına gelen ilişkiler piyasada tedirginliğe yol açtı. Fitch ise Türkiye’nin kredi notunu ve görünümünü değiştirmedi.

Hafta içinde arka arkaya rekorlar kıran ve 105 bini aşan Borsa İstanbul, cumayı yüzde 0.10 primle 106 bin 842 puanla kapadı. Hisseler haftalık bazda ortalama yüzde 1,59 arttı. 

ABD borsaları ise geriledi. Son işlem günü Dow Jones sanayi endeksi 33,05 puan, Standard & Poor's 500 endeksi 1,05 puan, Nasdaq Teknoloji endeksi de 2,25 puan kaybetti.

JP Morgan yayınladığı raporda, Türkiye'de bir erken seçime gidilmesi riskinin azaldığını ve piyasada negatif sürpriz yaşanması riskinin düştüğünü bildirdi.  

Haftalık bazda borsa, altın ve euro yatırımcıların yüzünü güldürürken dolar ‘kaybettiren’ oldu. Döviz kurlarındaki sakin seyir sürüyor.

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Cemil Ertem, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi’nin görev süresi bitince Avrupa’da bir ‘ekonomi savaşı’ çıkacağını söyledi. Yorum iddialı, adres önemli olunca haliyle çok konuşuldu.

Yeni haftaya bakacak olursak…

Ekonomik ajanda kadar siyasi ajandanın da öne çıkacağı ortada. Berlin-Ankara hattında dile getirilecek her ifadenin etkisi Türk Lirası ve Borsa İstanbul’da hissedilecek.

Diğer iki önemli açıklamaya bakacak olursak; 180 günlük eylem planına yönelik gelişmelerin ve banka mali sonuçlarının endekste sert hareketlere neden olabileceğini düşünülüyor.

Uzmana göre Dolar/TL’de 3,50 civarındaki rakamlar kısa vade için kademeli alım fırsatı oluşturmaya devam ediyor.

Kritik bir görüş ise Avrupa ekonomisi üzerine, uzun vadede güçlü bir euronun makro dengeleri bozacağı yönünde…

Ve önümüzdeki beş işlem gününe merkez bankaları damgasını vuracak. Piyasalar çarşamba günü Fed ve perşembe günü TCMB faiz oranı kararlarını bekleyecek… 

Peki, beklentiler ne?

Piyasaların nabzını tutan usta isimler, yeni haftanın rotasını Borsagundem.com’a çiziyor…

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Maden işleri..KOZA etkisi.24 Temmuz 2017 08:22

    Son günlerde KOZA şirketlerinde ciddi yükselme var. Bergama madeni hariç diğer tüm sahalar FETÖ nün bürokrasideki emniyet müdürü, valisi, bakanlıktaki elamanları ile örgüt desteği ile KOZA şirketlerine verildi. Başka şirketler alamadı ama bunlar aldı. Şimdi milyonlar kazanılıyor. ve bu milyonlar yabancı takasında ne idüğü bilinmeyen fonlara gidecek.