Ana SayfaŞirket HaberleriGünün önemli şirket haberleri 12/10/2017---

Günün önemli şirket haberleri 12/10/2017

1 / 8
Günün önemli şirket haberleri 12/10/2017
12 Ekim 2017 - 08:46 www.borsagundem.com

Sönmez Pamuklu, planlanan bir yatırımın henüz mevcut olmadığını bildirdi.

Şirket'ten konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"Şirketimiz yönetim kurulu üyesi Kemal ERDOĞAN aynı zamanda   SÖNMEZ Holding CEO'dur. Kendisi söz konusu haber için Holding vizyonu ile bilgi verirken, holding kapsamında planlanan yatırım , basın tarafından sehven şirketimize atfedilmiştir. Şirketimiz adına planlanan bir yatırım henüz mevcut değildir."

Bunun yanı sıra şirketten KAP'a şu açıklama da geçildi:

330 milyon TL. sermayeli Sönmez Çimento Yapı ve Madencilik A.Ş. , sermayesine % 15 oranında iştirakimiz olmakla beraber, aktif toplamımız içinde en önemli kalemi oluşturmaktadır.

Adana Yumurtalık TAYSEB Serbest Bölgesi'nde Ekim 2014'de üretime başlamıştır. 413 dönümlük sahası ve 230 çalışanıyla hammadde kaynaklarına çok yakın olan Sönmez Çimento, Serbest Bölgeler içerisine kurulmasına izin verilen Türkiye'deki ilk çimento fabrikasıdır. Artan ihracat faaliyetlerini dışa bağımlı olmadan sürdürebilmek adına kendi "Liman Tesisleri" yatırımına başlamıştır. ÇED ve yasal izinleri tamamlanmış olan tesis, 2016 yılı başında inşaat işlerine başlanmıştır. Tamamlandığında 3.000 DWT ile 55.000 DWT yükleme kapasite aralığındaki kuru yük gemilerine hizmet verebilecek 2 adet bağımsız iskeleye sahip olacaktır. 2017 yılı sonunda günlük 20.000 mt klinker ve çimento yükleme hızı ile faaliyete geçilmesi planlanmaktadır. 

Yıllık 2 milyon ton çimento ve klinker yükleme kapasitesine sahip olacak liman tesislerinde aşağıdaki operasyonlar hızlı ve güvenli şekilde yapılabilecektir.

Dökme Çimento Yüklemeleri 

Dökme Klinker Yüklemeleri

Sling Bag Yüklemeleri 

Big Bag Yüklemeleri 

Cold Hood Paket Yüklemeleri 

Kömür ve Hammadde Boşaltma Hizmetleri

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)