Ana SayfaŞirket HaberleriGünün önemli şirket haberleri 19/09/2017---

Günün önemli şirket haberleri 19/09/2017

5 / 7
Günün önemli şirket haberleri 19/09/2017
19 Eylül 2017 - 08:54 www.borsagundem.com

Turcas Petrol, bağlı ortaklıkları ile birleşme işlemleri hakkında bilgilendirme yaptı.

Şirket'ten konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"Şirketimizin %100 oranındaki doğrudan bağlı ortaklığı Turcas Enerji Holding A.Ş.'nin 18 Eylül 2017 tarihli Yönetim Kurulu Kararı uyarınca, Turcas Enerji Holding A.Ş.'nin %100 oranındaki doğrudan bağlı ortaklığı Turcas Yenilenebilir Enerji Üretim A.Ş.'nin tüm aktif ve pasifleri ile birlikte bir kül halinde Turcas Enerji Holding  A.Ş.'ye devrolunması suretiyle kolaylaştırılmış usülde birleşme işleminin gerçekleştirilmesine, bu amaçla Türk Ticaret Kanunu,  Kurumlar Vergisi Kanunu ve ilgili diğer mevzuat uyarınca gerekli işlemlerin yapılmasına karar verilmiştir.  

Öte yandan, Turcas Petrol A.Ş.'nin 18 Eylül 2017 tarihli Yönetim Kurulu Kararı uyarınca, %100 oranındaki doğrudan bağlı ortaklığımız  Turcas Enerji Holding A.Ş.'nin tüm aktif ve pasifleri ile birlikte bir kül halinde Şirketimize devrolunması suretiyle kolaylaştırılmış usülde birleşme işleminin gerçekleştirilmesine, bu amaçla Türk Ticaret  Kanunu, Kurumlar Vergisi Kanunu, Sermaye Piyasası Kanunu ve ilgili diğer mevzuat uyarınca gerekli işlemlerin yapılmasına karar verilmiştir. Bahsi geçen Turcas Petrol A.Ş. Turcas Enerji Holding  A.Ş. birleşme işlemine, yukarıdaki paragrafta bahsi geçen Turcas  Enerji Holding A.Ş. Turcas Yenilenebilir Enerji Üretim A.Ş. birleşme işleminin tamamlanması akabinde başlanacaktır. 

Her iki birleşme işleminin amacı, iştirak portföyümüzün daha etkin yönetimi, kaynak verimliliğinin artırılması sayesinde operasyonel giderlerin optimizasyonu ve etkin kur riski yönetimidir.

Konu ile ilgili gelişmeler oldukça kamuoyu ile paylaşılacaktır."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)