Ana SayfaPiyasaSenkron Güvenlik ve Menba Holding sorusu---

Senkron Güvenlik ve Menba Holding sorusu

1 / 2
Senkron Güvenlik ve Menba Holding sorusu
25 Temmuz 2016 - 11:59 www.borsagundem.com

ZARAR EDİYORSA DÜŞÜŞ NORMAL

SORU - Senkron Güvenlik hissesinde küçük yatırımcı kandırıldı mı? Hisse batak mı? Çıktığı günden beri hep düşüşte ve hiç tepki falan yok? 

E.T.

CEVAP- Yatırımcısına kaybettiren hisselerden birisi olan Senkron Güvenlik, geçtiğimiz yıl borsada işlem görmeye başladı. Hisse, 4 Mart 2015 günü 5,20 TL’den açılış yaparken bir süre yükseldi ve 5 Haziran 2015 günü en yüksek seviyesi 6,97 TL’yi gördü. Sonrasında da sürekli gerileyen bir ivme ile hareket ederek günümüze kadar geldi. Şimdilerde de 1,42 TL’nin üzerinde tutunmaya çalışıyor. 

Borsaya açılan her şirketin fiyatının yükseleceği yönünde bir beklenti yanlıştır. Bu anlamıyla özelikle halka arz sırasında yapılan reklam ve tanıtımlardan öte şirketin mali yapısına odaklanmakta fayda var. Kârlı bir yapıya sahip olmayan şirketlere ait hisselerde istikrarlı bir çıkış beklenmemeli. Kuşkusuz günlük gelişmelere bağlı kısa süreli çıkışlar yaşayabilir. Ancak uzun vadeli çıkış için şirketin kâr etmesi ve bu kârı istikrarlı şekilde yükseltebilmesi önemlidir. Senkron Güvenlik ise daha halka arz edildiği ilk yıl zarar açıklamış bir firma. Her ne kadar 2016 yılının ilk çeyreğinde kâr etmiş olsa da bunu yeterli görmek mümkün değil. Alım yaparken söylentilere göre değil şirketin mali yapısını analiz ederek hareket etmeyi ihmal etmemeli.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)