Ana SayfaPiyasaSay Reklamcılık ve Orge Enerji sorusu---

Say Reklamcılık ve Orge Enerji sorusu

1 / 2
Say Reklamcılık ve Orge Enerji sorusu
08 Haziran 2017 - 08:18 www.borsagundem.com

ZARAR ÖNE ÇIKIYOR

SORU- Sayas ihale almasına rağmen sürekli düşüyor. Patron sanki fırsata dönüştürüyor. Kaç tane ihale haberi geldi fakat tırmanışa izin vermiyor? 

Selami Sonay 

CEVAP- Borsada şirketlerin mali yapısı değerlendirilirken alınan sipariş ve ihaleler şüphesiz göz önünde bulundurulur. Neticede bu bilgiler firmaların elde edeceği gelir hakkında öngörüde bulunulmasını sağlar. Ancak son noktada bakılması gereken firmanın gelir ve kârlılığını artıp artırmadığıdır. Bu da en doğru şekilde firmanın mali tablolarından takip edilir. Say Reklamcılık ise istenen bir mali yapıya sahip değil. Geçtiğimiz yıl düşen gelirle birlikte yıl sonunda zarar açıkladı. 2017’nin üç aylık bilançosunda da gelirdeki düşüş devam ederken firma dönem sonunda yine zarar yazdı. Aynı ivmenin devam etmesi halinde şirketin yıl sonunda da zarar etme olasılığı hayli yüksek. 

Hissenin fiyat seyri takip edildiğinde de Nisan 2016’da en yüksek 5,10 TL’ye kadar çıktığı ve sonrasında gerilediği gözlenmekte. Düşüş geçtiğimiz mayıs ayının son gününe kadar sürdü. Haziran ayının ilk günlerinde ise artan işlem hacmiyle birlikte tekrar yükselen hisse 7 Haziran 2017 günü kapanışını 1,70 TL’den tamamladı. Çıkışa rağmen gelinen fiyat, düzeltilmiş verilerle 28 Haziran 2013’teki ilk işlem fiyatı olan 2,09 TL’nin gerisinde kalmakta. Çıkışın devam edebilmesi için alıcıların güçlenmesi şart. Alıcıların güçlenmesi ise şirketin mali yapısıyla doğrudan bağlantılı. Mevcut mali yapı ilerisi için umut vadetmiyor. Söz konusu durum yaşanan çıkışın uzun süreli devam etme olasılığını zayıflatıyor. 

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)