Ana SayfaPiyasaSay Reklamcılık ve Bilici Yatırım sorusu---

Say Reklamcılık ve Bilici Yatırım sorusu

2 / 2
Say Reklamcılık ve Bilici Yatırım sorusu
07 Aralık 2017 - 08:11 www.borsagundem.com

YATIRIMCI MESAFELİ

SORU- BLCYT’nin geçmiş ve güncel mali tablolarına göre nasıl yönetiliyor? Büyüme ve kârlılık yapısı yatırım yapmaya değer mi?

Barış

CEVAP-Uzun vadede yatırımcısına kazandırmayan firmalardan birisi olan Bilici Yatırım, uzun bir aradan sonra geçtiğimiz ağustos ayında en yüksek 1,96 TL’yi test etti ve ardından hızla geriledi. Hisse son birkaç günlük süre zarfında yukarı yönlü tepkide bulunsa da mevcut durumda halka arz rakamının gerisinde bulunuyor ve taban seviyelerine doğru gerilemesini sürdürüyor. 

  Her şirketin temel gayesi daha fazla kâr elde edebilmektir. Eğer bir firma kâr yaratabiliyor ve bu kârı istikrarlı şekilde büyütebiliyorsa hissedarına da gelir yaratma potansiyeli sunabiliyor demektir. Bilici Yatırım, geçtiğimiz yıl kârını düşürse de açıklamış olduğu 2017 dokuz aylık bilançosunda kârında artış kaydetti. Kârdaki çıkış hissenin fiyat kazanç oranının gerilemesine olanak tanıyor. Ancak buna rağmen hissenin geçmiş son üç yıldaki ortalama f/k oranının üzerinde bulunduğunu hatırlatmak yerinde olacaktır. 

Piyasa çarpanları ise hisse için olumlu sinyaller veriyor. Gerek son piyasa çarpanlarına göre gerekse son beş yıldaki ortalama piyasa çarpanlarına göre hissenin mevcut fiyat seviyesi çıkış potansiyelini barındırıyor. Ancak firmanın içinde yer aldığı sektör itibariyle yatırımcılar daha temkinli bir yaklaşım sergilemeyi tercih etmekte. Bu da hisse üzerinde baskıya yol açıyor.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Eren07 Aralık 2017 09:19

    SAYAS gerçek manada halka arzını bitiremedi hala her fırsatta ede kalan hisseleri satmaya devam ediyorlar .prefabrik görüntünün altında merdiven altı bir şirket görüntüsü var.