Ana SayfaPiyasaSarkuysan ve Alarko Holding sorusu---

Sarkuysan ve Alarko Holding sorusu

1 / 2
Sarkuysan ve Alarko Holding sorusu
29 Eylül 2016 - 08:49 www.borsagundem.com

FİYATI ORTALAMALARDA

SORU- Sarkuysan’da yönetimi ele geçiren ekip kombine vaziyette borsadan hisse toplamakta. Bu ekip bir şekil çok ucuz kalmış hisseyi toplamaya devam edecek gibi. Küçük yatırımcı tabi mağdur olmaya devam ediyor. Birde son bilançoyu herkes konuşur oldu. Kısalar uzun, uzunlar kısa diye bir kavram oluşmuş. Nasıl yaptılar bir gecede?

Melih Demir

CEVAP-Sarkuysan, Aralık 2008’de düzeltilmiş verilere göre en düşük 0,34 TL’yi gördü ve sonrasında sürekli yükselen bir kanal içinde hareket ederek günümüze kadar geldi. Yaşanan çıkışın neticesinde bu yılın ilk ayında 3,59 TL ile en yüksek seviyesini test ederken sonrasında kademeli şekilde düzeltme gerçekleştirdi. Hisse, şimdilerde yatay bir seyir izlerken 2,90 TL’nin üzerinde tutunmaya çalışıyor. Uzun vadede, yaşanan gerilemeye rağmen hâlâ yükselen kanal içinde bulunuyor. Hissenin fiyatı ise mali performans ile uyumlu. Halihazırda fiyat kazanç oranı 11,85 seviyesinde. Söz konusu oran her ne kadar içinde yer aldığı sektör ortalamasının altında kalsa da BIST 100 Endeksine dahil hisselerin ortalamaları seviyesinde. Bu durum hissenin ucuz kalmadığı şekline değerlendirilmeli. 

Hisseyle ilgili açıklamalar takip edildiğinde ise; kimi yönetim kurulu üyelerinin geçmişten bu yana zaman zaman alım yönlü işlemlerde bulunduğu gözleniyor. Alımlar usulüne uygun ve kamuyla düzenli olarak paylaşılmakta. Şüphesiz alım yapan ortakların aynı zamanda yönetimde bulunması firmayı daha iyi tanımalarıyla birlikte değerlendirilebilir. Ancak bu işlemler alım yapanlar için bir olumsuzluk olarak görülmemeli. Neticede her hissedar gibi yönetim kurulu üyelerinin de kamuyla paylaşmak kaydıyla alım hakkı bulunduğunu unutmamalı. Öte yandan takas verileri takip edildiğinde yıl başından bu yana aracı kurum saklamalarında kayda değer bir değişimin olmadığı gözlenmekte. 

Son açıklanan altı aylık bilançosunda düşen kârın güçlenebilmesi hissenin çıkışına destek katacaktır.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)