Ana SayfaPiyasaRTA Laboratuvar ve Bomonti Elektrik sorusu---

RTA Laboratuvar ve Bomonti Elektrik sorusu

1 / 2
RTA Laboratuvar ve Bomonti Elektrik sorusu
27 Mart 2017 - 08:36 www.borsagundem.com

GÜN İÇİ MAKAS AÇILDI

SORU- RTALB güncel durumu ve kısa vadedeki geleceği hakkında yorumunuz ve öngörünüz nedir? 

Melih Günay 

C EVAP-Haziran 2014’te borsada işlem görmeye başlayan RTA Laboratuvarları, 9 Mart 2017 tarihinden bu yana gün içi yüksek marjla işlem görmekte. Son günlerde artan iniş çıkışlara rağmen hissenin işlem fiyatı, ilk işlem fiyatı olan 12,80 TL’nin altında bulunuyor. Hisse, son gün atağı ile birlikte 24 Mart 2017 günü kapanışını 11,69 TL’den gerçekleştirdi. Açıklamalar takip edildiğindeyse hissenin gün içi fiyat dalgalanmasının yükselmesini gerektirecek özel bir durumun olmadığı gözlenmekte. 8 Mart günü kamuyla paylaşılan 2016 yıl sonu bilançosuna göre firmanın hem geliri hem de kârı düştü. Verilere göre kârı bir önceki yılın yüzde 45,37 aşağısında bulunuyor. Açıklanan 4 milyon TL tutarındaki kâr, önceki yıllarda elde edilen kâr rakamlarına denk geliyor. 

Hissede gözlenen fiyat seyri elde edilen kâr performansı ile yakından alakalı bulunuyor. 2015 yılında kârı artarken hissenin fiyatında da kayda değer bir çıkış yaşanmıştı. 2016 yılında gelir ve kârlılığın azalması beraberinde hissenin düşen kanal içinde hareket etmesine neden oldu. Firmanın istikrarlı büyüme noktasında düzensiz bir yapıya sahip olması ileriye dönük beklentileri sorunlu kılarken aynı zamanda belirsizleştiriyor. 

Mevcut veriler göz önüne alındığında istikrarlı bir kazanç için gelir ve kârlılığı istikrarlı şekilde büyüyen firmaların takip edilmesi daha yerinde olacaktır. 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)