Ana SayfaPiyasaReysaş GYO ve Altınyağ sorusu---

Reysaş GYO ve Altınyağ sorusu

1 / 2
Reysaş GYO ve Altınyağ sorusu
10 Ocak 2018 - 08:31 www.borsagundem.com

KALAN PAYI ALACAK

SORU- Reysaş GYO özsermayesinin çok altında işlem görmesine rağmen neden bir türlü yükselişe geçmiyor? Şirketin kar etmesi yabancıların ilgisini çekmiyor mu? 

Kayhan Gedik 

CEVAP- Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Ekim 2017’de en yüksek 1,48 TL’yi test etse de devamını getiremedi ve sonrasında gelen satışlarla birlikte geriledi. Hisse, geçtiğimiz kasım ayının son günlerinde en düşük 1,09 TL’ye kadar indi. Şimdilerde ise 1,27 TL’nin üzerinde tutunmaya çalışıyor. Hissenin bu seviyelerde tutunabilmesi için alımların devamının gelebilmesi şart. Ancak açıklanan mali tabloları göz önüne alındığında hissenin çıkışı için gerekli olan zeminin pek de güçlü olduğu söylenemez. Şirketin düzensiz bir gelir ve kârlılık yapısına sahip olması hisse üzerinde ister istemez baskıya neden oluyor. Son açıklanan 2017 dokuz aylık bilançosu göz önüne alındığında benzer durumun devam ettiği anlaşılmakta. Son bilançosuna göre kârını bir önceki yılın aynı dönemine göre düşürmüş bulunuyor. Firma her ne kadar esas faaliyet kârını artırmış olsa da finansal giderlerinin yüksek olmasından kaynaklı olarak dönem sonunda sembolik düzeyde kâr açıklamak zorunda kaldı. Kârdaki bu düzensiz iniş çıkışlar ister istemez hisseye olan ilginin sınırlı kalmasına neden oluyor.  

Şirketle ilgili kamuya yapılan kayda değer en son açıklama ise yüzde 34,21 oranında bağlı ortaklığı konumunda bulunan Reysaş Turizm ile ilgili bulunuyor. Açıklamada söz konusu iştirakin sermayesinin kalan yüzde 65,79'nun 26 milyon 790 bin TL’den Reysaş Taşımacılık’tan satın alınacağı belirtildi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)