Ana SayfaPiyasaPrizma Pres ve Klimasan sorusu---

Prizma Pres ve Klimasan sorusu

1 / 2
Prizma Pres ve Klimasan sorusu
14 Nisan 2017 - 08:11 www.borsagundem.com

KÂRA GÖRE FİYAT YÜKSEK

SORU- Prizma’nın geleceğini nasıl yorumlarsınız? Hisse gerçek değerine ne zaman gelir? Yatırımcılar olarak beklemekteyiz.

Kemal 

CEVAP-Yaklaşık beş yıl önce borsada işlem görmeye başlayan Prizma Matbaacılık, 2014 yılında en yüksek 5,54 TL’ye kadar çıktı. Sonrasında gelen satışlarla birlikte gerilerken bir ara nominal değerinin altına dahi düştü. Hissenin Şubat 2016’dan bu yana gerçekleştirdiği çıkış neticesinde ise tekrar bir yükseliş ivmesi söz konusu. Bu çıkışla birlikte 16 Mart 2017 günü 3,80 TL’ye kadar yükselse de 2014’teki zirve seviyesini görmesi mümkün olamadı. Şimdilerde de yaşanan kâr realizasyonu ile birlikte hissede düzeltme hareketi gözleniyor. 

Şirketin mali yapısı incelendiğinde güçlü bir kârlılığa sahip olmadığı görülmekte. Her ne kadar zarar açıklamasa da son iki yılda kârda düşüş söz konusu. 2016 yıl sonu kârına göre fiyat kazanç oranı 89,62 gibi hayli yüksek bir seviyede bulunuyor. Mevcut veri hissenin geldiği fiyat seviyesi ile elde edilen kârlılık arasında uyumsuzluk olduğuna işaret ediyor. BIST 100 Endeksine dahil hisselerin f/k ortalaması ise 12,99. Hissenin f/k oranının makul seviyelere gelebilmesi için kârını kayda değer oranda yükseltmesi beklenmeli. Aksi taktirde şimdilerde hissede görülen düşüş ivmesinin devam etmesi şaşırtmamalı.      

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)