Ana SayfaHisse Öneri Listesi10 hissede yükseliş potansiyeli arttı---

10 hissede yükseliş potansiyeli arttı

9 / 10
10 hissede yükseliş potansiyeli arttı
05 Ekim 2018 - 15:59 www.borsagundem.com

Bim: ‘Defansif mali yapı'

Yükselen gıda fiyatları hissede potansiyel yaratıyor

Türkiye'de yüksek indirimli gıda perakendeciliği kanalında, pazar payı ve mağaza sayısı bakımından lider konumda bulunan Bim’in, hem mağaza genişlemesi hem de enflasyonun yüksek seyrine bağlı olarak, güçlü büyüme hikayesine 2019 yılında da devam edeceğini düşünüyoruz.

Cirodaki büyüme trendi devam edecek

Şirket yönetiminin ürün çeşitlendirmesini artıran aksiyonlar atması, olumlu talep koşulları, enflasyonda hızlanma ve fiyat artışları sonrası gerçekleşen marj iyileşmesinin karlılıktaki büyümede etkili olacağını düşünüyoruz. Yurt içinde enflasyon baskısının süreceğini, bu durumun özet markalı l'private label’1 ürün talebini desteklemeye devam edeceğini ve ciro üzerindeki olumlu etkisini sürdüreceğini düşünüyoruz.

Güçlü net işletme sermayesi ile kur ve faiz riskine maruz kalmayışı hisseyi güçlü kılıyor

Yurt içinde güçtü büyüme trendinin devamı, 1Ç18 itibariyle yurt dışı operasyonlarından Fas ile FİLE operasyonlarında FAVÖK’te başa baş noktasına geçilmesiyle, 2018-2020 döneminde FAVÖK’ün yıllık ortalama %20,3 büyüme kaydedeceğini; operasyonef karlılıktaki iyileşmeye ek olarak, net işletme sermayesi tarafındaki güçlü pozisyonu ve finansaf tarafta borç pozisyonunun olmaması nedeniyle kur ve faiz riskine maruz kalmayışı ile, 2018-2027 döneminde yıllık ortalama %20,2’Lik net kar büyümesi kaydedeceğini tahmin ediyoruz.

Riskler

Müşteri trafiğinde sürdürüfebifir iyileşme, ürün portföyündeki artışın tahminlerimizin üzerinde gerçekleşmesi, L-f-L satış ve mağaza genişlemesinde beklentimizin üzerinde büyüme, yurt içinde olası satın almalar tahminlerimizde yukarı yontu potansiyel yaratacaktır. Trafikteki bozulma, yeni mağaza açılışlarının hızındaki yavaşlama, gıda enflasyonunda keskin bir düşüş, L-f-L satış büyümesinde beklentimizin üzerinde zayıflama, sektördeki rekabetin yoğunlaşması aşağı yönlü riskler arasında yer atıyor.


ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)