Ana SayfaHisse Öneri Listesi10 hissede yükseliş potansiyeli arttı---

10 hissede yükseliş potansiyeli arttı

5 / 10
10 hissede yükseliş potansiyeli arttı
05 Ekim 2018 - 15:59 www.borsagundem.com

Şişecam: 'Güçlü büyüme potansiyeli'

Güçlü büyüme potansiyeli sunuyor

2018 yılında tüm segmentlerde gerçekleşen güçlü büyümenin, 2019'da hızı azalsa da devam etmesi, dolar bazlı getir yapısı ve grup içinde devam eden maliyet azaltıcı aksiyonların karlılığı artırmaya devam etmesi güçtü büyüme potansiyelinin süreceğini gösteriyor. Yurt içi pazarda devam eden cazip arz - talep ortamı, uluslararası operasyonların artan katkısı ve TL’deki değer kaybının satış gelirlerine pozitif yansıması sebebiyle, FAVÖK büyümesinin önümüzdeki yıl %30 oranında artacağını düşünüyoruz. Şirketin döviz bazlı gelirlerinin ağırlığı ve 2019 yılında devreye girmesi planlanan cam elyaf yatırımının katkısının güçtü FAVÖK büyümesinde etkili olacağını düşünüyoruz.

Yeni satın almaların katkısıyla bölgesel çeşitlilik artıyor

Bölgesel çeşitliliği artıran satın atmalar ve uluslararası operasyonların artan katkısı düzcam segmentinde uzun vadeli güçtü büyüme potansiyeli sunuyor. Ruble'nin TL karşısında değer kazanmasıyla Rusya operasyonlarındaki iyileşme, cam ambalaj talebinin stabilize olması ve cam ambalaj segmentinin artan pazar payı doğrultusunda ciro büyümesinin 2019' d a devam etmesini bekliyoruz. Cam ev eşyası segmentinde ise, Türkiye'de kapasite konsolidasyonu ve Mısırda bulunan cam fabrikası "Pearl tor Glass” satın aliminin etkisiyle operasyonel karlılıkta iyileşme olmasını bekliyoruz.

Yeni bir iş kolunda alınacak yatırım kararı hisse performansına pozitif yansıyacaktır

Ana iş kollarında planlanan yatırımlar dışında, grubun yeni bir iş kolunda potansiyel bir yatırım arayışında olduğunu biliyoruz. Ayrıca, Paşabahçe operasyonlarında görülen iyileşme ve sonrasında yapılabilecek halka arz, Şişecam için en önemli katalistler arasında sıralanabilir. Şişecam'ın yeni bir iş kolunda alacağı yeni bir yatırım kararının hisse performansına pozitif yansıyacağını düşünüyoruz.


ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)