Ana SayfaHisse Öneri Listesi10 hissede yükseliş potansiyeli arttı---

10 hissede yükseliş potansiyeli arttı

10 / 10
10 hissede yükseliş potansiyeli arttı
05 Ekim 2018 - 15:59 www.borsagundem.com

Akçansa: 'Stratejik konumu ayrıştırıyor'

2019'da daha ılımlı tablo görmek mümkün

Hem petrokok fiyatlarının dengelenme eğitimi göstermesi, hem de yurt içi gri çimento fiyatlarında yapılan fiyat artışları, 2019 yılı için daha iyimser bir görüntü ortaya koyuyor. Görece toparlanma gösteren talep ortamı ite birlikte çimento fiyatlarındaki aşağı yontu trendin durduğunu söyleyebiliriz.

Enerji maliyetlerinin yatay kalmasını bekliyoruz

2019 yılı için, petrokok fiyatlarının düşüş eğilimi sergilemeyeceğini düşünmekle birlikte, yukarı yontu sert hareketlerin de yaşanmayacağını ve petrokok fiyatlarının ortalama 80 dolar/ton seviyelerinde dengeleneceğini öngörüyoruz. Bu doğrultuda, 2018’de maliyet tarafındaki artışın marjlar üzerinde oluşturduğu baskı eğitiminin 2019'da gevşeme göstereceğini düşünüyoruz.

Stratejik konumu ayrıştırıyor

Şirketin alt yapı projeleri ve kentsel dönüşüm çalışmaları ile iç piyasa operasyonlarını önümüzdeki dönemde devam ettireceğini düşünürken; Marmara’daki talebin bölgede çok yoğun kapasite artışı yaşanmaması sebebiyle diğer çimento şirketlerine kıyasla fiyatfama tarafında daha korunaklı kalabileceğini düşünüyoruz. Büyük altyapı yatırımlarına yakın olması sayesinde sürekli canlı bir çimento talebi ite karşı karşıya katmasını beklediğimiz Akçansa’nın stratejik konumu nedeniyle diğer çimento şirketlerinden ayrıştığını düşünüyoruz.

Yüksek temettü verimliliğine sahip

Akçansa son 5 yılda ortalama %89,2 temettü ödeme oranı yakaladı. Şirketin 2019-2025 arasında yıllık bazda ortalama % 9,2 temettü verimliliği yakalayacağını hesaplıyoruz. 

Riskler

Enerji fiyatlarında artış ve beklentilerin üzerinde kapasite artışı olması hafinde fiyat savaşlarının artması ve bunun sonucunda çimento fiyatlarında oluşabilecek aşağı yönlü kırılmalar ana riskler arasında sıralanabilir.

Halk Yatırım

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)