Ana SayfaPiyasaPoliteknik Borsa İstanbul’a geliyor---

Politeknik Borsa İstanbul’a geliyor

7 / 13
Politeknik Borsa İstanbul’a geliyor
25 Şubat 2014 - 11:09 www.borsagundem.com

BORSAYA GİRİNCE 5 SENE BOYUNCA KAR DAĞITACAĞIZ

-Halka arz fiyatı için ne düşünüyorsunuz?

Atila Yaman- Bu bizce iyi bir fiyat. Geçen seneye göre kelepir bile denebilir. Zira borsa da düşüşler yaşandı. Politeknik kârlılığı belli, büyüme hızı ve trendi belli. Borsaya girdiğimizde önümüzdeki 5 sene boyunca dağıtmayı düşünüyoruz.

-Nakit olarak mı dağıtacaksınız?

Mesut Akkaya-Nakit veya bedelsiz hisse olarak vermeyi düşünüyoruz. 

Atila Yaman- Biz esasında planladığımız gibi yürürse her şey, önümüzdeki yıl bu tarihlerde Ulusal Pazar’a yani kurumsala geçmek için istiyoruz. GİP’te olduğumuz sürece temettünün bedelsiz olarak dağıtılmasının bize göre bir karı yok. Çünkü GİP’te hisselerde hiç satamıyoruz. Ulusalda satabileceğiz. Ve ulusala geçersek onları bedelsiz hisse olarak vereceğiz.

-Ulusal Pazar’a geçemezseniz…

Atilla Yaman- 2013 ve 2014 karını da büyük bir olasılıkla nakit olarak dağıtacağız. Tabi hisse alanlar avantajlı. Onlara bedelsiz hisse verip bizimkini onlara nakit dağıtamıyoruz. Dolayısıyla üzerinde temettü ile alanlar nakit olarak alacaklar. Şu anda bile hisse senedinin üzerinde temettüsü var.

- Oran ne kadar?

Mesut Akkaya- Net yüzde 9’a falan geliyor. Hisse alan bir kişi temettüsüyle almış olacak.

-Kurumsal yapıya geçmek istiyoruz, o yüzden de halka açılmak istiyoruz demiştiniz. Peki, hisse satışı olacak mı?

Mesut Akkaya- Olur. Borsada olabilir. Eğer Ulusal’a geçecek olursak.

Atila Yaman- Bizim kotasyonlarımız doğrudan Ulusal’a müracaat etmek için uygundu.  Fakat birçok şeyi, özelliği itibarıyla adım adım gidelim istedik. Biz memuriyetten de geldiğimiz için korkuyoruz öyle zıplamaya. Dedik ki ilk önce bir GİP’e girelim, oradan da Ulusal’a geçeriz. Şimdi GİP’ten aldığımız paralar şirketin sermayesine ekleniyor zaten. 6 milyon 250 bin. Ulusal’a geçtikten sonra artık şirketin kârı bedelsiz hisse olarak dağıtılabilir. İsteyen ortaklar hisselerini satabilirler ve bu arada şirketle ilgilenen çok ciddi firmalar var. Bu arada böyle görüşmelerde yapıyoruz. Şu anda olduğu gibi böyle komple almak isteyen birçok firma var.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)