Ana SayfaPiyasaPoliteknik Borsa İstanbul’a geliyor---

Politeknik Borsa İstanbul’a geliyor

6 / 13
Politeknik Borsa İstanbul’a geliyor
25 Şubat 2014 - 11:09 www.borsagundem.com

BAŞKA YATIRIM, SATIN ALMA, BİRLEŞME DÜŞÜNMÜYORUZ

-Kâr marjınız nasıl?

Mesut Akkaya- Kimyasal ürünlerde kar marjları biraz daha fazla tabi. Net karlılık 15’ler seviyesinde. Burada imalat yaptığımız için bizim maliyetlerimiz de rakiplerimize göre düşük seviyede.

- Hammaddeler nereden sağlanıyor?

Mesut Akkaya- Bir kısmı Türkiye’de üretiliyor. Büyük bir kısmı ise yurt dışından ithal ediliyor.

-Dövizde ciddi oranda yükseliş söz konusuydu… Oynaklık sizi nasıl etkiledi?

Atila Yaman- Biz de döviz ile satmaya başladık. Şu ana kadar hep TL ile satıyorduk. Dövizdeki oynamalar sırasında ‘biz Türk firmasıyız, TL ile satacağız’ derdik hep. Ama bu kararımızdan vazgeçmek durumunda kaldık. Euro bazında çalışıyoruz. Euro bazında fiksleyip, Euro olarak satmaya başladık.

- Cironuzda bir kayıp sözkonusu oldu mu?

Mesut Akkaya- Olmadı. Bizde Euro bazında satmaya başlayınca, müşterilerimizin bizi, dışarıdaki firmalarla daha rahat mukayese etme şansları oldu. Onun için birazcık da rahatlamış oldular. Aksi durum olmazsa sene bazında dolar veya euronun enflasyonu kadar fiyat artışı yapıyorduk. Dolayısıyla kontratlar da daha kolay yapılıyor. Bir sene fiyat garantisi verebiliyoruz euro bazında. TL’de bunu yapamıyorduk. Yurt dışına ise Euro bazlı sattığımız için yurtdışından da etkilenmedik. Araplar euroyu pek sevmiyor, onlara dolarla satıyoruz.

- Fabrika alanının büyüklüğü ne kadar?

Atila Yaman- Burası 3.000 m2’lik bir yer, kapalı alanı 1.600 m2. Ama artık burası bize yetmiyor. Onun için de buradan çıkmak istiyoruz. 

Mesut Akkaya- Halka arzın ana kullanım alanlarından birisi de bu konu. Bu tesisi büyütmeyi düşünüyoruz, arsa alıp bina da yapabiliriz, leasing de olabilir, araştırıyoruz. Organize sanayi bölgesinde m2 fiyatları çok yüksek. Arsa veya bina alımında devlet teşviği de bulunmuyor.

- Politeknik başka bir iştirake sahip mi?

Mesut Akkaya- Hayır. Sadece bu işi yapıyoruz. Düşünmüyoruz da. Biz en iyi bildiğimiz işi yapıyoruz. Başka yatırım, satın alma, birleşme düşünmüyoruz.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)