Ana SayfaPiyasaPoliteknik Borsa İstanbul’a geliyor---

Politeknik Borsa İstanbul’a geliyor

4 / 13
Politeknik Borsa İstanbul’a geliyor
25 Şubat 2014 - 11:09 www.borsagundem.com

TÜRKİYE’NİN ALÜMİNYUM DEVLERİNİN HEPSİYLE ÇALIŞMAMIZ VAR

-Kaç personel var?

Atila Yaman -Şu anda çalışan sayısı 30 kişi. Araştırma var, teknik servis var, satış mühendisleri var. Doktorası bitmek üzere olan bir arkadaşımız var, master yapanlar var…

 -Üretim taleple mi ilişkili?

Atila Yaman -Çok butik değil. Aşağı yukarı 30 kadar preparat hazır kimyasal ürünümüz var. Ve bunların 15 tanesi her sene yenilenir. O araştırma geliştirme onun için. Bunda müşterilerden gelen talepler dikkate alınır. Rakip firmalar dikkate alınır. Piyasada son kullanıcıların talepleri dikkate alınır. Böyle bir trent neyi gerektiriyorsa biz onları yapıyoruz.   Bizden başka Türkiye’de kimyasal malzeme üreten firma yok ama dünyadaki şirketlerin, Almanlar, İtalyanlar hepsinin burada temsilcilikleri var, hepsiyle çok ciddi bir rekabet halindeyiz.

-Rekabette zorlanıyor musunuz?

Mesut Akkaya-Fiyat açısından rekabette bir sıkıntımız yok, burada imal ettiğimiz için. Kalite açısından bir sıkıntı görmüyorum. Sadece belki bazı firmaların böyle bir Alman, Avrupa sevgisi var, ille Avrupalı olsun, o kadar…

Atila Yaman -Acımasız promosyonları var. Bizden çok daha büyük cirolarla çalışan yabancı firmalar, mesela Türkiye’de bir Pazar payı almak istediklerinde temsilcilikle geliyor ülkeye, “Ben size, 3 aylık, 6 aylık ihtiyaçlarınızı bedava vereyim” diyor. Belki onların bütçeleri içinde küçük bir rakamdır ve onu karşılayabilirler ama bizim onlara karşılık vermemiz söz konusu olamaz. Zaman zaman bizi böyle zorladıkları oluyor, 3 ay sonra onlar gidiyorlar biz tekrar yürüyoruz.

Mesut Akkaya- Bizim imal ettiğimiz ürünleri kullanan firmaların çok büyük bir kısmı Avrupa’ya ihracat yapıyor. Bizden aldıkları ürünlerle elde ettikleri alüminyum profilleri yurt dışına ihraç ediyor. Çuhadaroğlu Alüminyum, Saray Alüminyum, Astaş Alüminyum, Altaş Alüminyum bizim müşterilerimiz arasında, bunlar oldukça büyük firmalar… Feniş Alüminyum vardı maalesef o zor durumda… Hakikaten Türkiye’de kaç tane alüminyum firması varsa hepsiyle bizim bir çalışmamız var.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)