Ana SayfaPiyasaPoliteknik Borsa İstanbul’a geliyor---

Politeknik Borsa İstanbul’a geliyor

11 / 13
Politeknik Borsa İstanbul’a geliyor
25 Şubat 2014 - 11:09 www.borsagundem.com

ŞU AN 20 MİLYON LİRA CİVARINDA CİROMUZ VAR

- Nerelerde kullanılıyor bu ürün?

Atila Yaman- Tamamen mimari amaçla kullanılıyor.  Aslında Amerika’ da yapmak istediğimiz kaay sülfat üretimi. Bütün bizimle aynı işi yapan firmaların rakiplerinize bile satabileceğiniz bir ürün. Özellikle söylemek gerekirse bu hedefleri gerçekleştirebilmek için mümkün olduğu kadar kısa zamanda gerçekleştirmek için borsa bizim için çok önemli. Dediğim gibi belki 10 senede yapılacak işi 1-2 senede kotarırız.

-Tesis yapıldı mı?

Mesut Akkaya- Tesis şu anda yapıldı. Proje 31 Mart itibariyle sonuçlanıyor. Bütün sonuçları tamam… Otomasyonuna başladık. Otomasyonu da 8 hafta sürecek ve o zamana kadar da bitmiş olur. Ben bunun aynısını Amerika’da kurmak istiyorum. Burada bütün şartları belirlendi çünkü. Ve hatta arkadaşımızın doktora konusu da buradan çıktı. Doktora düzeyinde bir proje var burada.

-Tek markanız Politeknik mi?

Mesut Akkaya-Evet sadece Politeknik. Bazı ülkelerde hemen hemen tektir. Suriye mesela tamamen Politeknik’tir, başka ürün kullanmazlar. Azerbaycan Özbekistan buralar Politeknik olarak bilinir, başka rakipte yok orda. Rakiplerde gitmiyorlar oraya. Ama bu kalay sülfat olayı gerçekten işin lokomotifidir ve bunu tahmin ediyorum Amerika’da kurduğumuz zaman bütün Amerika pazarına hakim olabileceğimizi düşünüyorum.

-Satışlar ve ciro hedefi ne olacak bu işi kurduğunuz zaman?

Mesut Akkaya-Ciro olarak bizim projeksiyonlarımızda o rakamlar belli. Şu an 20 milyon lira civarında ciromuz var. Konservatif gitmeye çalıştık. 2014’de 23-24 milyon 2015’te 2016’da 27 28 milyon 2017’de 30 milyon. Aşağı yukarı kimyasal satışları o trendde gider.

-Kalay sülfat üretimi katlar mi ciroyu, bunu merak ediyorum?

 Mesut Akkaya- Türkiye’de katlamaz, Amerika’ya koyduğumuz zaman, oda tamamen bizim iştirakimiz olduğu için Amerikan pazarına girdiğimiz zaman katlar. Birkaç misline katlayabilir. Türkiye’de bu ürettiğimiz ürününün kullanma oranı, piyasamız yüzde 98 falandır. Yani genel anlamıyla % 65 70 pazar hakimiyetimiz var, bu üründe kalay sülfat ürününde % 98 diyebilirim. Bir iki firma haricinde bütün Türkiye bunu kullanıyor. Ortadoğu’da da çok ciddi satışımız var. Bizim buradaki hedefimiz Amerika.

 

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)