Ana SayfaPiyasaPoliteknik Borsa İstanbul’a geliyor---

Politeknik Borsa İstanbul’a geliyor

10 / 13
Politeknik Borsa İstanbul’a geliyor
25 Şubat 2014 - 11:09 www.borsagundem.com

AMERİKA’DA BENZER ŞİRKETLER KURMAYI HEDEFLİYORUZ

- Halka arzdan tam olarak beklentiniz nedir?

Atila Yaman- Bu son yıllardaki tesis ve kimyasal konusunda gelişmelere paralel olarak, biz kendi bünyemizde çalışmaya başladık. 3 senedir bu konuda çalışıyoruz. Bir sürü projeler yaptık. TÜBİTAK’tan projeler aldık, KOSGEB’ten destekli projeler yaptık. Şimdi araştırma geliştirmeyi modernize etmek istiyoruz. Bunu yeni projelerle de destekleyip, bir defa ürün paletini devamlı güncel halde müşterilerin taleplerine uygun halde tutmak istiyoruz. Bunun için çok daha modern laboratuvara ihtiyacımız var. Bir pilot tesise ihtiyacımız var. Yeni personel alacağız ve onların eğitimi ve buraya alışma süreleri var. Dolayısıyla böyle bir Ar-Ge başlığı altında söyleyebileceklerim bunlar.

Kurumsallaşma konusunda bir hedefimiz var. Tanıtım ve pazarlama konusunda, Amerika’daki şirkete benzer şirketler kuracağız ve teşvik edeceğiz. Ve böylelikle daha yeni yeni pazarlara açılacağız. Bizim hedefimizde şimdi Pakistan, Hindistan, Güney Afrika ve bugüne kadar ulaşamadığımız Orta Afrika var. Oralarda belki temsilcilikler kuracağız. Belki üretim tesisleri kuracağız. Ve üretimi de bayağı modern hale getirmek istiyoruz.

Bir de bizim bir kalay sülfat üretim tesisimiz var. Çok özel bir üretimdir ve bununla gurur duyuyoruz. Bunu dünyada yapan 3 firmadan biriyiz. Şimdi biz bambaşka bir yöntemle bunu daha kısa sürede, çok daha verimli ve ekonomik bir şekilde üretecek bir sistem geliştirdik. Bu sistemi şu anda prototipler üzerinde deniyoruz ve gayet de başarılı sonuçlar alıyoruz. Mesela bunu üretimde tam otomatik PNC kontrollü hale getireceğiz. Bunun için çok ciddi bir yatırım lazım. Bütün bu düşündüklerimizi yapabilmek için kendi imkanlarımızı, yaratabileceğimiz artı değerleri kullanıp bunları yapabiliriz ama bu 10 sene sürer. Fakat bu borsaya girerek buradan sağladığımız sermayeyle 1-2 sene içinde tamamlarız. Bu ürün tamamen mimari alanlarda kullanılıyor. Bu ürünü zamanında Henkel yaptı ama sonradan vazgeçti. 

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)