Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıInvestAZ uzmanları piyasaları yorumladı---

InvestAZ uzmanları piyasaları yorumladı

1 / 3
InvestAZ uzmanları piyasaları yorumladı
05 Aralık 2017 - 09:25 www.borsagundem.com

EurUsd

Yükseliş Trendinde Yavaşlama Gözleniyor 

Geçen hafta piyasaların bir numaralı gündemi ABD Vergi Reform Yasa Tasasısıydı. ABD Senatosu Cuma günü geç saatlerde 51 / 49 oyla tasarıyı onayladı. Onaydan önceki saatlerde Beyaz Saray eski Danışmanlarından Flynn’le ilgili söylentiler ile dolar güç kaybediyordu. Tasarı onaylandıktan sonra Dolar yeniden güç kazanmaya başladı. ABD’den hafta içi gelen beklentileri aşan büyüme verisi ve FED Başkanlarının da olumlu söylemleri dolar için artıları oluşturdu. 

Euro yönünde bakıldığında Almanya’da koalisyon hükümeti kurulabilmesi için olumlu adımların atması ve İngiltere’nin Avrupa Birliği ile ayrılma tazminatı konusudan müzakerelerde anlaşmaya yakın olunması parite güçlendiriyorken enflasyon konusundaki beklentileri karşılamayan veriler olumsuz etkiliyor. 

Bu haftanın ABD tarafındaki en önemli verisi Cuma günü açıklanacak ABD Tarım dışı istihdam verisi iken Euro bölgesinden Perşembe günü açıklanacak Euro Bölgesi Büyüme verisi öne çıkıyor. 

Teknik olarak bakıldığında iki hareketli ortalamaların arasında seyreden fiyatlamalar yükseliş trendini yavaşlamasına neden oluyor. RSI göstergesi 50seviyesi altında 30 bölgesine düşüş potansiyeli değerlendirilebilir. Yükselişlerde 1.1860 kırılması durumunda 1.1900 - 1.1960 ve 1.2000 dirençleri takip ediliyor. Düşüşlerde takip edilecek önemli destek seviyesi 1.1820 altında kalıcılık sağlanması halinde 1.1760 -1.1730 seviyeleri olarak izleniyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)