Ana SayfaPiyasaBİST'te satış sürecek mi?---

BİST'te satış sürecek mi?

1 / 5
BİST'te satış sürecek mi?
04 Mart 2018 - 07:33 www.borsagundem.com

Dünya borsaları FED’in faiz artırımına kilitlenmişken Trump’ın yaptığı açıklamalar piyasalarda sert satışları beraberinde getirdi. ABD borsaları perşembe günü yaşadıkları yüzde birlik düşüşün ardından cuma günü de değer kaybetti. Dow Jones Endeksi 26 Ocak’ta gördüğü tüm zamanların zirvesinin yüzde 6.8 altına geriledi. BIST 100 Endeksi ise 28 Şubat’ta 119.245’i gördükten sonra haftayı 116.859’dan tamamladı. Küresel borsalarda satışların güçlendiği görülüyor.

A ncak bunun nedeni FED’in gerçekleştirebileceği dört faiz artırımı ihtimalinden daha çok Trump’ın demir çelik ithalatına yüzde 25, alüminyuma yüzde 10 gümrük tarifesi uygulayacağını açıklaması. İstatistiklere bakıldığında demir çelik ve alüminyumun ABD’nin toplam dış ticaretinde düşük bir paya sahip olup yüzde 2’nin altında kalıyor.  

Bununla birlikte devletler arasında gümrük savaşına yol açabileceği düşüncesi söz konusu kararın piyasalar üzerinde etkili olmasına yol açtı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Goldaşzede04 Mart 2018 19:32

    Yabancılar ve patronlar ne yaparsa yapsın farketmez, zira KY lar borsa ile ilgilenmiyorlar artık. Borsada umduğunu bulamayan kumarbazlar ise muhtemelen kripto paralara yöneleceklerdir. Etme bulma dünyası :)

  • Mert04 Mart 2018 18:44

    Abd çelik ithalatına felan vergi getiremez.Adamların amacı bulanık suda balık avlamak.Eğer vergi getirecek olurlarsa dünya devletleri dolar reservlerini azaltmaya başlar diye tahmin ediyorum.