Ana SayfaPiyasaPetkim ve Aksu Enerji sorusu---

Petkim ve Aksu Enerji sorusu

1 / 2
Petkim ve Aksu Enerji sorusu
13 Haziran 2017 - 08:26 www.borsagundem.com

ZİRVE SEVİYESİNDE İŞLEM GÖRÜYOR

SORU- 2017 sonunda Petkim hissesi kaça çıkar? Görüşünüz nedir? 

Ahmet 

SORU- Borsada yatırımda bulunurken ana trendleri yakalayabilmek önemlidir. Eğer yatırımcı hissenin uzun vadede yükseleceğini ya da düşeceğine dair öngörüde bulunabiliyorsa kazanç olasılığını da artırmış olur. Bir şirketin istikrarlı şekilde büyümesi yani gelir ve kârlılığını düzenli şekilde artırması uzun vadede hissenin yükselmesi yönündeki potansiyeli güçlendirirken zarar etmesi ya da düzensiz bir karlılığa sahip olması halinde de hissedeki düşüş eğilimi ağırlık bulacaktır.

Petkim son iki yılda kârını artırdı. Açıklanan 2017 yılı ilk çeyrek bilançosunda da kârdaki artış devam etti. Aynı performansın sürmesi halinde yıl sonunda da kârdaki büyümenin devam ettiğini görebileceğiz. Şirketin gelir ve kârlılığındaki artış hissenin çıkışını destekliyor. Son olarak 12 Haziran 2017 günü kapanışını 6,11 TL’den gerçekleştirdi. Mevcut fiyat seviyesi TL bazında zirve seviyelerine denk geliyor. Dolar bazlı verilerle takip edildiğinde ise hissenin direnç bölgesinde bulunuyor.

Takas verilerine göre yabancılar ağırlıklı olarak alım yönlü işlemlerde bulunuyor. Yılın ilk günü halka açık kısmın yüzde 40,72’si yabancı saklamasında bulunurken oran 30 Mayıs 2017 günü yüzde 44,10’a çıktı. Alımların devam etmesi hissedeki çıkışı destekleyen bir diğer unsur. Aynı şekilde fiyat kazanç oranı da 9,70 seviyesinde bulunuyor. Söz konusu oran BIST 100 Endeksine dahil hisselerin ortalaması 12,77 göz önüne alındığında makul seviyede kalmakta. Bu durum hissenin zirve seviyelerinde olmasına rağmen ilginin devam etmesine olanak tanırken çıkışı da desteklemekte.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)