Ana SayfaPiyasaÖzderici GYO ve Mish Dekorasyon sorusu---

Özderici GYO ve Mish Dekorasyon sorusu

1 / 2
Özderici GYO ve Mish Dekorasyon sorusu
02 Ekim 2018 - 08:25 www.borsagundem.com

BEDELLİDEN GELEN BORÇLARA GİDİYOR

SORU- OZGYO tahtasında manipülasyon yapıldığını düşünüyorum. Mağdur olanların yapacağı başvurular nelerdir?  

Musa  

CEVAP- Borsa İstanbul’un gerçekleştirmiş olduğu ön uyarı sistemiyle piyasada olağandışı fiyat hareketlerinde işlemlerin durdurulması ve yatırımcıların mağdur olmaması için ek önlemlerin getirilmesi söz konusu olabilmekte. Bu kapsamda Özderici GYO hissesi için de tedbirler gündeme gelebilmekte. Son olarak 24 Eylül-10 Ekim 2018 döneminde hisseyle ilgili işlemlerde brüt takas uygulamasına geçilirken açığa satış ve kredili işlemlere de izin verilmiyor. Şüphesiz SPK’nın kendi denetim ve gözetiminden ayrı olarak yatırımcıların şüphelendikleri işlemleri ya da gelişmeleri SPK’ya bildirerek hisseyle ilgili inceleme yaptırmaları da mümkündür. Bu anlamıyla Özderici GYO ile ilgili yapay bir işlem olduğu şüphesi varsa bunun Kurum ile paylaşılmasında yarar var. SPK gerekli incelemeyi yaparken hisseyle ilgili denetim görevini de yerine getirmiş olacaktır. Tüm bunlardan ayrı olarak hissenin fiyat seyri takip edildiğinde geçtiğimiz şubat ayından itibaren yukarı yönlü sert bir hareket sergilediğini görebilmekteyiz. Hisse 23 Mayıs 2018 günü düzeltilmiş verilerle en yüksek 6,67 TL’ye çıkarken sonrasında yatay bir kanala döndü. Şimdilerde de aynı seviyeleri zorlamakta ve son olarak 1 Ekim 2018 günü kapanışını 5,95 TL’den gerçekleştirdi. Şirketin elde ettiği kârlılığa göre mevcut fiyatın yüksek olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Halihazırda sektörün fiyat kazanç oranı 4,94 seviyesinde bulunurken hissenin fiyat kazanç oranı 55,64. Oran sektör ortalamasına göre hayli yüksek. Aynı şekilde piyasa defter değeri de yüksek seviyede bulunuyor. Kârda arzu edilen artışın olmaması halinde verileri aşağı yönlü baskının işareti olarak okumalı.  

Şirketin mali yapısı incelendiğinde ise son altı ayda bedelli sermaye artırımları ile güçlendirme çabası içinde olduğu görülüyor. Geçtiğimiz mayıs ayında yüzde 60 bedelli sermaye artırımına giden şirket buradan gelen fonu banka kredilerinin ödenmesinde kullandı. Eylül ayında ise bir kez daha bedelli sermaye artırımına giderken bu defa artış oranı yüzde 56,25 oldu. Daha avantajlı olması itibariyle fon ihtiyacını hissedarlardan karşılama yolunu tercih eden OZGYO, ikinci bedelli sermaye artırımından elde ettiği yaklaşık 90 milyon TL’yi de banka kredilerinin geri ödenmesinde kullanmayı düşünüyor. Geçtiğimiz yıl kârı artan şirketin 2018 faaliyet döneminde kârında gerileme yaşanması ise mevcut fiyatın yüksek kaçmasına yol açıyor. Bu seviyelerde alım yaparak gereksiz risk üstlenilmesi anlamına geleceği unutulmamalı. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Okie Dokie02 Ekim 2018 15:41

    Faizler %30 olmuş. Hala borsaya kuruş yatıran var mı ?

  • melih5302 Ekim 2018 14:23

    manüpilasyonun babası turcas da...kasadaki parayı hisse toplacaz ayağa yok ettiler.spk nasıl onay verdi spk dan kim verdi ..maliye onayı olmadan.**şirket batakta ..30-40 milyon bi gecede spk onayıyla**yok edildi..vergi ziyanına devam ..devlete vergi vermem diyolar..aksoylar ..şahsi servetleride nasıl katlanıyor bu arada .**hele gürcistan işi.**??para nereden ...gürcistan işi**önemli ..gürcistan diyoruz .**

  • fatih02 Ekim 2018 11:52

    lay lay lommmmm