Ana SayfaPiyasaORMA ve İskenderun Demir Çelik sorusu---

ORMA ve İskenderun Demir Çelik sorusu

1 / 2
ORMA ve İskenderun Demir Çelik sorusu
19 Ocak 2017 - 10:10 www.borsagundem.com

NAKİT GİRİŞİ YERİNE BORCU AZALDI

SORU (1) - Orma sermaye artışı yapması nasıl mümkün olabiliyor? Fiyatı 1 TL’nin altında bulunuyor.

Şevket Yücer

CEVAP - Sermaye artırımı sonrasında hissenin düzeltilmiş fiyatının 2 TL’nin altına inemeyeceğiyle ilgili düzenleme bedelli sermaye artırımıyla değil bedelsiz sermaye artırımı ile ilgili bulunuyor. Orma’nın ise sermaye artırımı nakit yani bedelli şeklinde gerçekleşti. Bu anlamıyla şirketin sermaye artırımı fiyat ile ilgili düzenlemeye takılmıyor.

Firmanın aldığı karar gereğince 21,9 milyon TL olan ödenmiş sermayesinin tamamı nakden karşılanmak suretiyle 27,9 milyon TL’ye çıkarıldı. Yeni pay alma hakları da 9-23 Ocak 2017 tarihleri arasında kullandırılmakta. Ancak şirketin gerçekleştireceği sermaye artırımı nedeniyle kasasına kayda değer bir nakit girişi beklenmemeli. Zira firmanın iki büyük ortağı konumunda bulunan Göl Yatırım ile Göltaş Çimento’nun rüçhan hakkı kullanımından kaynaklanan nakit koyma yükümlülüğü şirketten alacaklarına sayılacak. İki büyük ortaktan Göl Yatırım halihazırda şirketin sermayesinin yüzde 68,46’sına, Göltaş Çimento da yüzde 14,49’una sahip bulunuyor. Bu anlamıyla sadece geriye kalan ortaklardan nakit girişi olacak ki bu da hayli düşük bir orana denk geliyor.

Tüm bunlardan ayrı olarak şirketin mali yapısı incelendiğinde zarar yazmaya devam ettiği gözleniyor. Son açıklanan 2016 yılı altı aylık bilançosunda da azaltmakla birlikte zarar sürüyor. Altı aylık bilançosuna göre toplam geçmiş yıl zararı 104,2 milyon TL seviyesinde. Mali yapıdaki düşük performans hissenin fiyatına da yansıyor. Son olarak 18 Ocak 2017 günü kapanışını 1 TL’den gerçekleştirdi. Kârlı firmaların takip edilmesinde yarar var.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • melih19 Ocak 2017 11:03

    olay bu işte geçmiş yıl zararı .şimdi en az 3 yıl vergide vermeyecekler...ama yönetimin şahsi servetlerinin incelemek lazımçne durumda.**önemli çok önemli şahsi servetler incelenmeli**