Ana SayfaPiyasaBüyümede gecikmeli etkiler öne çıktı---

Büyümede gecikmeli etkiler öne çıktı

1 / 4
Büyümede gecikmeli etkiler öne çıktı
10 Aralık 2018 - 10:35 www.borsagundem.com

Halk Yatırım Araştırma Direktörü Banu Kıvcı Tokalı, GSYH verisinde yaz döneminde yaşanan finansal dalgalanma ve öncesinde parasal sıkılaşma adımlarının gecikmeli etkilerinin gözlendiğini söyledi.

Banu Kıvcı Tokalı yaptığı açıklamada, yaz döneminde yaşanan finansal dalgalanma ve öncesinde parasal sıkılaşma adımlarının gecikmeli etkilerinin, yılın üçüncü çeyreğinde büyüme oranında beklenen yavaşlamayı gösterdiğini vurguladı. 

Kıvcı Tokalı, yıllık büyüme oranının %1,6 ile, %1,3’lük tahminlerine yakın gerçekleşirken, mevsimsel düzeltilmiş verilerde 7 çeyrek aralıksız büyümenin ardından 3.çeyrekte %1,1’lik çeyreklik bazda küçülme gerçekleştiğini kaydetti ve "Bir önceki çeyreklik daralma 2016 yılının üçüncü çeyreğinde, yaşanan başarısız darbe girişiminin ardından gözlenirken o dönemde yıllık bazda %0,8’lik küçülme de kaydedilmişti. Son çeyrek büyüme oranına yönelik ilk tahminlerimiz, net dış talebin güçlü katkısı nedeniyle, yıllık bazda daralma gerçekleşse de sınırlı kalabileceği yönünde. Bu doğrultuda, 2018 tüm yıl için %3,2, 2019 için de %2,0’lik büyüme tahminlerimizi koruyoruz." diyerek sözlerini tamamladı. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)