Ana SayfaPiyasaOdaş ve MLP Sağlık sorusu---

Odaş ve MLP Sağlık sorusu

1 / 2
Odaş ve MLP Sağlık sorusu
20 Şubat 2018 - 08:33 www.borsagundem.com

GELİR ARTIŞI BEKLENTİSİ ETKİLİ OLDU

SORU (1) - Odaş ile ilgili olarak şirketin Çan termik santralinin açılması sonrası hisse fiyatındaki artışın durulacağını düşünüyor musunuz? Yoksa Çan termik santralin getireceği Favök rakamının tamamen fiyatlanmadığını mı düşünmeliyiz? 

Mehmet Eroğlu

CEVAP - Odaş, 2 Aralık 2016 günü düzeltilmiş verilerle en düşük 2,24 TL’yi test ederken sonrasında yükselen bir ivme ile hareket ederek bir yılı aşkın süre zarfında çıkışını sürdürdü. Hisse, 24 Ocak 2018 günü ise en yüksek 7,90 TL’yi test ettikten sonra gelen kâr satışlarıyla birlikte gerildi. 2015 ve 2016 yıllarında zarar açıklayan şirket, son açıkladığı 2017 dokuz aylık bilançosunda da zararını artırarak sürdürdü. Firma, esas faaliyetlerinden dolayı kâr açıklamakla birlikte artan finansal giderlerden dolayı dönem sonunda zararını artırdı. Yılın son çeyreğinde önemli bir değişim olmaması halinde yıl sonunda da zarar açıklaması şaşırtmayacak. Şirketin finansal giderler kalemini kontrol altına alabilmesi durumunda kâra geçebilmesi mümkün olabilecek. 

Firma, geçtiğimiz kasım ayında yaptığı açıklamada Çan-2 Termik Santral Projesi'nin ÇED raporunun iptaliyle ilgili açılan davanın kendi lehlerine sonuçlandığını belirtti. Ayrıca Antimuan Madenciliğine yönelik olarak yapılması planlanan ilave üretim fırınının da tamamlanıp devreye alındığı dile getirildi. 

Odaş 4 Aralık 2017 günü yaptığı açıklamada ise grubun enerji alanındaki toplam üretim portföyünün yüzde 70’ine kadar olan kısmını 2018 itibariyle yerli kömür termik santrali oluşturacağını, Bakanlar Kurulu’nun, yerli kömür yakıtlı elektrik üretim santrallerini destekleyen kararı çerçevesinde elektrik üretim gelirlerinde 2018 yılından itibaren yedi yıl boyunca asgari bir gelir garantisi sağlanacağını dile getirdi. Firma, aynı açıklamasında yedi yıl boyunca söz konusu teşvikten faydalanabileceğini dile getirirken hissenin de bu açıklamadan olumlu etkilendiği gözleniyor. Zira söz konusu açılama öncesi hissenin fiyatı 4,88 TL iken açıklamayla birlikte kayda değer bir artış yaşanarak zirve rakam olan 7,90 TL’ye kadar yükseldi. Çıkışın uzun vadede devam edebilmesi ise kârlı yapıya sahip olabilmesi ile yakından alakalı olduğunu unutmamalı. Tüm bunlardan ayrı olarak piyasa defter değerinin 6,91 seviyesinde bulunması aynı zamanda mevcut fiyatın yüksek olduğu anlamına geliyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)