Ana SayfaPiyasaNet Holding ve Yaprak Süt ve Besi Çiftlikleri sorusu---

Net Holding ve Yaprak Süt ve Besi Çiftlikleri sorusu

1 / 2
Net Holding ve Yaprak Süt ve Besi Çiftlikleri sorusu
16 Mayıs 2017 - 08:45 www.borsagundem.com

YÜKSEK GİDER ZARAR ETTİRİYOR 

SORU (1) - İki yıl önce 3,60 maliyetle Net Holding aldım. Hisse birleşmeye gideceği halde nasıl oluyor da 2.50’den işlem görüyor.

Ali Tutar

CEVAP - Borsada zaman zaman firmalar arasında birleşmeler gündeme gelebilmektedir. Ancak bu birleşmelerin akabinde kayda değer bir sinerjinin gerçekleşebilecek olması önemlidir. Böylesi bir neticenin gerçekleşme olasılığının zayıf kalması halindeyse hissenin çıkış potansiyeli de düşecektir. Geçmiş tecrübeler göstermektedir ki birleşmeye dair haberlerin çıkmasının ardından çoğu zaman ilgili hisseye ilgi artmakta ve spekülatif çıkışla yaşanabilmekte. Ancak birleşmenin gelir ve kârlılığa kayda değer bir büyüme oluşturamaması halinde bu çıkışlar bir süre sonra yerini düşüşe terk etmektedir. Benzer durum Net Holding için de geçerlidir. Net Holding ile Net Turizm’in birleşmelerine dair girişim uzayınca yatırımcıların beklentilerinde de bir kırılma söz konusu oldu. Şimdilerde de birleşme kararına karşı daha mesafeli bir duruş gözleniyor. Konuyla ilgili son açıklama 27 Nisan 2017 tarihli. İlgili açıklamada Net Holding’in Net Turizm’i tüm aktif ve pasifleriyle birlikte bir bütün halinde devralması suretiyle birleşileceği bunun için gerekli izinlerin alınması için SPK’ya başvuruda bulunulduğu dile getirildi.

  Tüm bunlardan ayrı olarak Net Holding’in seyrine baktığımızdaysa hissenin Mart 2015’ten bu yana düşen bir eğilim sergilediğini görebilmekteyiz. Hisse 20 Mart 2015’te en yüksek 4,11 TL’yi test ettikten sonra başladığı düşüşünü günümüze kadar sürdürdü. Arada yaşanan yukarı ataklar ise sınırlı kaldı ve bir süre sonra tekrar yönünü aşağıya çevirdi. Son olarak 15 Mayıs 2017 günü kapanışını 2,57 TL’den gerçekleştirdi. Geçtiğimiz yıl zarar eden firma, 2017’nin ilk çeyrek bilançosunda da gelirini artırmasına rağmen zarar yazmaya devam etti. Firmanın zarar etmesinde faaliyet giderlerinin etkisi gözleniyor. Aynı ivmenin devam etmesi halinde yıl sonunda da zarar açıklaması sürpriz olmayacak. Bu durum ister istemez hisse üzerinde baskı oluştururken düşüşün sürmesine neden olabilecektir.  


ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)