Ana SayfaPiyasaMartı GYO ve Bilici Yatırım sorusu---

Martı GYO ve Bilici Yatırım sorusu

1 / 2
Martı GYO ve Bilici Yatırım sorusu
29 Nisan 2016 - 11:06 www.borsagundem.com

FARKLI SEKTÖRLER DE VAR

SORU (1) - MRGYO hakkında görüşleriniz nelerdir? Gayrimenkul portföyü oldukça büyük ama fiyatı çok düşük, görüşlerinizi rica ederim.

Murat Kaçmaz

CEVAP - Borsada işlem gören GYO firmalarının uzun vadede yatırımcısına kazandırmadığını söylemek yanlış olmayacaktır. BIST GYO Endeks verileri takip edildiğinde de bu durum net bir şekilde ortaya çıkmakta. Son beş yıldır sektör endeksi yukarı aşağı inişli çıkışlı bir seyir izlemekle birlikte yatay bir seyir izliyor. Söz konusu endeksinin seyri dolar bazlı verilerle takip edildiğinde ise mevcut değerinin, endeksin ilk hesaplanmaya başlandığı 2000 yılındaki değerinin altında kaldığı gözlenmekte. Bu durum sektöre uzun vadede yapılan yatırımın reel olarak kaybettirdiği anlamına geliyor. Sektörde yer alan hisselerden biri olan Martı GYO’nun durumu da ilgili endeksten pek bağımsız değil. Eylül 2010’da borsaya gelen hisse, sürekli geriliyor. Arada yukarı yönlü atakları olsa da bu güne kadar yaşanan düşüş önlenemedi. Hisse uzun süredir nominal değerinin altında işlem görüyor ve şimdilerde de taban seviyelerinde bulunuyor.

Şirket geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada 1 Nisan 2014-31 Mart 2015 döneminde SPK mevzuatına göre 209,2 milyon TL kâr elde ettiğini Vergi Usul Kanunu’na göre ise elde edilen kârın 5,9 milyon TL seviyesinde olduğunu belirtti. Firma, Vergi Usul Kanunu’na göre elde edilen kârı dağıtmayarak olağanüstü yedek akçeye aktaracağını belirtti.

Mevcut veriler bir arada değerlendirildiğ inde uzun vadede GYO sektörü yerine farklı sektörlerin takip edilmesinin daha doğru bir hareket tarzı olacağı anlaşılıyor.  

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)