Ana SayfaPiyasaLüks Kadife ve Eminiş Ambalaj sorusu---

Lüks Kadife ve Eminiş Ambalaj sorusu

1 / 2
Lüks Kadife ve Eminiş Ambalaj sorusu
28 Nisan 2017 - 12:12 www.borsagundem.com

ESAS FAALİYETİNİ GÜÇLENDİRMELİ

SORU (1) - 5.03’ten Lüks Kadife aldım. Üç aydır bekliyorum. Bu fiyata gelir mi yoksa satayım mı? 

Cihan Mert

CEVAP-Uzunca süre geniş bir bant içinde yatay seyirde bulunan Lüks Kadife, özellikle geçtiğimiz ekim ayından itibaren hareketlendi. Hisse, 5 Ekim 2016 günü kapanışını 2,26 TL’den gerçekleştirirken sonrasındaki atağın ardından 16 Ocak 2017 günü 6,30 TL’ye kadar yükseldi. Ocağın ikinci yarısından itibaren ise gelen satışlarla birlikte tekrar yönünü aşağıya çevirdi. Halihazırda düşüş eğilimi devam eden hisse, 27 Nisan 2017 günü kapanışını 4,02 TL’den gerçekleştirdi. 

Borsada işlem gören hisseler piyasadaki dalgalanmaya bağlı olarak zaman zaman sert hareketlerde bulunabilmektedir. Bu hareketler kimi zaman genel hareketten önce başlayabildiği gibi kimi zaman da sonrasında gelebilmektedir. Gerçekleşen bu hareketlerin uzun süreli devam edebilmesi ise ancak bilanço yapısı ile desteklendiğinde mümkün olabilmektedir. Aksi taktirde yaşana çıkışlar kısa süreli kalmakta ve bir süre sonra yerini tekrar düşüşe bırakmaktadır.  

Lüks Kadife için de benzeri bir durum söz konusu. Hisse, piyasadaki genel çıkışın yaşandığı aralık ayından önce yukarı yönlü hareketlendi ve yine piyasanın genelinden önce de düşüş eğilimine girdi. Şirketin mali yapısı incelendiğindeyse gelirini artırma noktasında zorlandığı gözlenmekte. Buna bağlı olarak kârında da performans eksikliği yaşanıyor. Son açıkladığı 2016 yıl sonu bilançosunda esas faaliyetlerinden dolayı zarar ettiği halde yatırım faaliyetlerinden elde ettiği gelirle dönem sonu kârını artırdı. Ancak bu kalemden elde edilen gelirin düzenli olarak devam etme şansı bulunmuyor. Bu nedenle asıl önemli olanın esas faaliyetlerden elde edilen gelir olduğunu unutmamak gerekir. Bir şirketin gelirinde istenen artış yaşanmadığı sürece yatırım faaliyetlerinden elde edilen kaynakla uzun süreli yükselme şansı olmayacaktır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)