Ana SayfaPiyasaLokman Hekim ve Nurol GYO sorusu---

Lokman Hekim ve Nurol GYO sorusu

1 / 2
Lokman Hekim ve Nurol GYO sorusu
04 Nisan 2017 - 12:05 www.borsagundem.com

ARTAN KÂRLA BİRLİKTE YÜKSELDİ

SORU (1) - Borsaya daha yeni başladım. Lokman Hekim hissesiyle ilgileniyorum. Bazı ifadeleri bilmiyorum. Bunların ne anlama geldiğini nasıl öğrenebilirim? 

Yeni Yatırımcı 

CEVAP - Bir alanda faaliyette bulunabilmek her şeyden önce o alanla ilgili dili, terminolojiyi bilmekten geçtiğini unutmamak gerekir. Kuşkusuz her disiplinin kendine göre bir dili vardır. Borsanın da benzer şekilde bir dili, terminolojisi var ve yatırımcılar buna hakim olabildikleri ölçüde yatırımlarında başarılı olabileceklerdir. Terminolojiden uzak kalındığı ölçüde de gerçekleştirilen işlemlerin riski artacak ve zarar etme olasılığı yükselecektir. Bu nedenledir ki her şeyden önce yatırım için gerekli olan temel ve teknik terminoloji ve analiz yöntemlerini öğrenmek başarının anahtarı olacaktır. Borsaya ait bilgiye piyasada bulunan bir çok kitaptan ulaşılabileceği gibi internet mecrasında bulunan ciddi sitelerden de yararlanmak mümkündür. Borsaya yönelik haber siteleri ile sektörde yer alan kurumların siteleri bir diğer önemli bilgi kaynağıdır. 

Tüm bunlardan ayrı olarak borsada işlemde bulunurken uzun vadeli hedeflerle alımda bulunmak olası riskleri minimize edecektir. Eğer firma gelir ve kârını düzenli olarak artırabilen bir yapıya sahipse uzun vadede ileriye dönük umut vadettiğinden bahsedebiliriz. Aksi takdirde riskli bir yatırım söz konusu olacaktır. Lokman Hekim’e bu çerçevede bakıldığında hissenin Şubat 2016’dan bu yana yükselen bir kanal içinde hareket ettiğini görebilmekteyiz. Hisse, düzeltilmiş verilere göre 15 Şubat 2016 günü en düşük 2,03 TL’yi test ederken geçen süre zarfında gerçekleştirdiği çıkışla birlikte 31 Mart 2017 günü en yüksek 6,14 TL’yi gördü. 3 Nisan 2017 günü ise gelen kâr realizasyonu ile birlikte kapanışını 5,73 TL’den gerçekleştirdi. Son iki yıldır kârını artıran şirketin performansına bağlı olarak hissenin fiyatı da yükseliyor. Ancak veriler yakından takip edildiğinde fiyat kazanç oranın sektör ortalamasının üzerinde olduğunu görmekteyiz. Halihazırda hissenin fiyat kazanç oranı 19,33 seviyesinde bulunuyor. Sektör ortalaması ise 11,34. Bu durum şirketin kârını artıracağına dair yatırımcı nezdinde beklentinin güçlü olduğu izlenimini veriyor. Şirketin kâr artışını sürdürmesi halinde hissede gözlenen çıkışın desteklenmesi mümkün olabilecektir. Aksi takdirde ise hissenin mevcut seviyelerden yukarı çıkabilmesi zorlaşacak ve yerini satış baskısı alacaktır.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)