Ana SayfaPiyasaLider Faktoring ve Tat Gıda sorusu---

Lider Faktoring ve Tat Gıda sorusu

1 / 2
Lider Faktoring ve Tat Gıda sorusu
03 Kasım 2017 - 08:51 www.borsagundem.com

OPSİYON HAKKI UZATILACAK

SORU-Lidfa’yı yıl başından bu yana elimde tutuyorum. Çıkıyor diye aldım ama umduğum gibi olmadı. Benim almamla birlikte düştü. Bir daha da yükselmedi. Hissenin son durumuyla ilgili yorumunuzu öğrenebilir miyim?

Nevzat

CEVAP-Ekim 2016’da en yüksek seviyesi olan 7 TL’ye kadar çıkan Lider Faktoring, geçen süre zarfında bu seviyesini geçemediği gibi gelen satış baskısıyla birlikte geriledi. Hisse şimdilerde 5 liranın üzerinde tutunmaya çalışıyor. Arada gerçekleşen yukarı atakları olmakla birlikte bu çıkışlar zayıf kalmakta ve tekrar aşağıya kaymakta. 2016 faaliyet döneminde gelir ve kârlılığını artıran şirketin bu yılın ilk yarısında da kârdaki artışı sürdürdüğü görülüyor. Son kapanışına göre fiyat kazanç oranı 6,53 seviyesinde bulunuyor. Söz konusu oran düşük görünse de sektör ortalamasının da 7,45 olduğunu hatırlatmak isteriz. Genel olarak yatırımcıların sektöre yönelik kârın artacağına dair beklentisinin zayıf kaldığı görülüyor. Bu da hisseye ilginin sınırlı kalmasına yol açmakta.

Şirketle ilgili son gelişme ise ortaklar arasındaki satım opsiyon sözleşmesinin uzatılıp uzatılmayacağı ile ilgili. Halihazırda şirketin en büyük hissedarı konumunda bulunan Nedim Menda sermayenin yüzde 36,17’sine, Credit Suisse İnvestment (CSI) ise yüzde 9,90 paya sahip bulunuyor. Son yapılan açıklamada CSI’nin sahip olduğu hisseleri konu alan ve Aralık 2016’da son bulan satın opsiyon hakkının uzatılmasına ilişkin olarak Nedim Menda ile görüşmelerin devam ettiği belirtildi. Ortaklık yapısındaki değişiklik beraberinde şirket politikasında değişikliği getirebilir. Bu noktada asıl önemli olanın firmanın kârındaki artışın istikrarlı şekilde devam edebilmesi olduğunu unutmamalı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)