Ana SayfaPiyasaKarsan ve Uşak Seramik sorusu---

Karsan ve Uşak Seramik sorusu

1 / 2
Karsan ve Uşak Seramik sorusu
22 Haziran 2018 - 08:21 www.borsagundem.com

ZARARA ORTAK OLMAYIN

SORU- Karsan hisseleri neden bu kadar ve hızlı bir şekilde düştü? Orta vadede tekrar test ettiği 2,50’li rakamlara gelir mi? Uzun vadeli yatırım yapmak bu hisse için riskli mi? Teşekkür ederim 

murat babacan

CEVAP-Borsada uzun vadeli yatırım yapmak düşük riskle kazanç elde etmek için doğru bir yaklaşım tarzıdır. Bununla birlikte borsada herhangi bir hissenin alınıp uzun vadeli beklenmesi tek başına getiri elde etmenin garantisi olmaz. Alınan hissenin temsil ettiği şirketin mali yapısı bu noktada önemlidir. Eğer şirket sürekli zarar eden bir yapıya sahipse uzun vadede yatırımcısına kazandırmak yerine kaybettirecektir. Nihayetinde yatırımcı kâra değil zarara ortak olduğunda bunun sonucunda hissenin düşme ihtimali çıkma olasılığından yüksek olacaktır. Karsan hissesini değerlendirirken bu bakış açısını göz ardı etmemeli. 

Karsan Otomotiv hissesini borsaya geldiği günden bu yana elinde tutan bir yatırımcı kaçınılmaz olarak zarar ile karşı karşıya kalmış bulunuyor. Hisse, halka az olduğu Şubat 2000’den bu yana zaman zaman yukarı ataklarda bulunsa da devamını getiremedi ve her defasında aşağıya kaydı. Son olarak geçtiğimiz mart ayında en yüksek 2,51 TL’yi test eden hisse, gelen satışlarla birlikte geriledi. 21 Haziran 2018 tarihli kapanış fiyatı 1,38 TL. Mevcut fiyat seviyesi hissenin halka arz olduğu 21 Şubat 2000 tarihli düzeltilmiş verilerle ilk açılış fiyatı olan 1,97 TL’nin altında kalıyor. Bu itibarla arada geçen 18 yılı geçkin süre zarfında hissenin yükselemediği ve halka arz rakamının gerisinde kaldığı gözleniyor. Mali yapısı oldukça sıkıntılı olan şirket son açıkladığı 2018 ilk çeyrek bilançosunda da zarar açıkladı. Firmanın halihazırda birikmiş geçmiş yıl zararı 424 milyon TL seviyesinde. Bu şartlar altında hisseye uzun vadede yapılacak yatırım gereksiz risk olarak görülmeli. Gelir ve kârlılığını artıran firmaların takip edilmesi daha yerinde bir yaklaşım olacaktır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • trend22 Haziran 2018 15:36

    bende 3 aydır trend gyo bekliyorum..artmazsa artmasın 18 yıl daha beklerim..

  • tolga22 Haziran 2018 15:15

    adam gömdü karsanı bi daha çıkmaz artk :D

  • Okie Dokie22 Haziran 2018 13:27

    Bu çöp hisseleri alan varmış. Vay be. Biraz daha bu hisselerde açığa satış yapmak gerek. SASA ve Aselsan'da yaptığımız gibi. Açığa satış demek kar etmek demek. KY'yi yumuşak yumuşak yolmak demek.

  • ylmz22 Haziran 2018 14:58

    Yolunanlar belli oluyor,hemde sert sert...!