Ana SayfaPiyasaİzocam ve Netaş sorusu---

İzocam ve Netaş sorusu

1 / 2
İzocam ve Netaş sorusu
17 Nisan 2018 - 08:36 www.borsagundem.com

MALİYETLER DAHA HIZLI ARTIYOR

SORU-
İzocam neden düşüyor? Bize bir bilgi verebilir misiniz? Teşekkürler 

Şirvan Kaya 

CEVAP - Bir hissenin çıkış potansiyelini koruyabilmesi şirketin kârını düzenli olarak artırabilmesiyle yakından alakalıdır. Eğer firma gelir ve kârlılığını istikrarlı şekilde büyütebiliyorsa buna bağlı olarak hissenin çıkış potansiyeli de yükselecektir. Söz konusu durum İzocam hissesi için de geçerlidir. Hissenin fiyat seyri takip edildiğinde 24 TL bölgesinde güçlü bir desteği bulunduğunu görmekteyiz. Zaman zaman yukarı yönlü ataklar sergilese de çok fazla devam ettiremiyor. Bir süre sonra gelen satış baskısıyla birlikte gerilerken tekrar destek bölgesine kayıyor. Bu durum hissede istikrarlı bir çıkışın yaşanmasına mani olmakta. Şirketin mali yapısı incelendiğindeyse söz konusu durum daha anlaşılır olmakta. Zira firma son üç yıldır gelirlerini artırmakla birlikte kârını düşürüyor. 2014 yılında kâr rakamı 67,7 milyon TL seviyesindeyken 2017 yılında bu tutar 17,9 milyon TL’ye kadar indi. Firmanın gelirlerindeki artışa rağmen maliyet ve giderler kaleminin daha hızlı yükselmesi yıl sonu kârının gerilemesine yol açıyor. 

Piyasa çarpanlarına bakıldığındaysa ortalamalarının üzerinde seyrettiğini görmekteyiz. Son kapanış fiyatına göre fiyat kazanç oranı 16,37 seviyesinde bulunuyor. BIST 100 Endeksine dahil hisselerin ortalaması ise 10,18. Bu durum hisseye yönelik yatırımcı beklentisinin yüksek olduğunu gösteriyor. Ancak bu beklentiye rağmen istenen kârlılığın yakalanamaması hissedeki çıkışların her defasında sınırlı kalmasına ve destek bölgesine kaymasına yol açıyor. Şirketin Genel Direktörü Levent Gökçe’nin basında yer alan açıklamasına göre ise önümüzdeki beş yılda İzocam 100 milyon dolar tutarında yatırım gerçekleştirecek. Bu yatırımların firmaya ne yönde katkısının olacağı hakkında ise detay bir açıklama gelmedi. Gelinen aşamada şirketin maliyet ve giderlerini kontrol altına alabilecek tedbirler geliştirmesi kârı destekleyecek önemli bir unsur olacaktır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yatırımcı ahmet17 Nisan 2018 11:18

    17 satışları 320mil kar 63 milyon ama net diyor kar 17 bu hisse nasıl iflah olur yabancıların hisse yöneten türk nasıl oluyor siz çözün