Ana SayfaPiyasaİzocam ve Gübre Fabrikaları sorusu---

İzocam ve Gübre Fabrikaları sorusu

1 / 2
İzocam ve Gübre Fabrikaları sorusu
21 Temmuz 2017 - 08:29 www.borsagundem.com

KÂRI DÜŞMEYE DEVAM EDİYOR

SORU- İzocam uzun bir zamandır yatay gidiyor ve işlem hacmi çok düşük. Sizce daha ne kadar böyle gider? Hissenin artma ihtimalini ne kadar görüyorsunuz?

Yılmaz Ökte

CEVAP- İzocam’ın geçmiş fiyat seyri takip edildiğinde zaman zaman yukarı yönlü sert ataklarda bulunduğu sonrasında ise dalgalı bir seyirle aşağıya kaydığı gözleniyor. Son olarak Ocak 2015’te gerçekleştirdiği çıkışla birlikte düzeltilmiş verilerle 42,13 TL’ye kadar yükselen İzocam, ardından gelen düşüşü durduramadı. Geçtiğimiz nisan ayından sonra ise 24,00 TL’nin üzerinde tutunarak yatay bir seyir izledi ve son olarak 20 Temmuz 2017 günü kapanışını 26,46 TL’den gerçekleştirdi. 

Mali veriler takip edildiğinde şirketin en büyük probleminin kârlılık noktasında istenen performansı sergileyememesi olduğu gözleniyor. Son iki yıldır firma artan ciroya rağmen kârını düşürüyor. Açıklanan 2017 ilk çeyrek bilançosunda ise kârdaki düşüşe ilave olarak gelirinin de azaldığı gözleniyor. Söz konusu durum yıl sonu bilançosunda da kârdaki düşüşün devam edebileceği izlenimini güçlendiriyor. Bu da hissenin çıkma olasılığını azaltmakta. Mevcut halde hissenin fiyat kazanç oranı 36,22 seviyesinde bulunuyor. Oran BIST 100 Endeksine dahil hisselerin ortalaması olan 13,89 göz önüne alındığında hayli yüksek kalıyor. Aynı şekilde piyasa defter değeri de 4,00 gibi yüksek bir oranda bulunuyor. Gerçekleşen kârlılığa göre hissenin fiyatı yüksek. Hisseye bu aşamada yapılacak yatırım kazanç olasılığından ziyade kayıp riskini artıracaktır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)