Ana SayfaPiyasaİşte yeni hafta, işte kritik beklentiler---

İşte yeni hafta, işte kritik beklentiler

1 / 7
İşte yeni hafta, işte kritik beklentiler
22 Ocak 2017 - 10:11 www.borsagundem.com

BORSAGUNDEM.COM / ÖZEL HABER

Piyasalar bir haftayı daha geride bırakırken, yeni ama kritik bir haftaya ‘merhaba’ demeye hazırlanıyor. Manzara açık; önümüzde günlerde önemli toplantılar ve kararları olacak. 24 Ocak Salı günü TCMB’nin kritik PPK toplantısı ve ayın 27’sinde Cuma günü Fitch’in Türkiye değerlendirmesi var. Uzmanlar Fitch noktasında biraz endişeli çünkü yatırım yapılabilir seviyedeki tek notun da kaybedilmesinin Türk varlıklarından az da olsa yeni bir çıkışı tetikleyebileceği düşüncesi hakim 

Bu arada “Fitch öncesinde Merkez Bankası’nın atacağı veya atmayacağı tüm adımlar sonraki aylarda yaşanacak ekonomik ve siyasi gelişmelere yön verecektir” deniliyor. Merkez’in tutumu kurda nasıl bir yön çizecek? Bir uzman görüşü şöyle: “Mart ayına kadar 150-200 baz puan artış yapılması durumunda kurda bir rahatlama görebiliriz. Merkez Bankası’nın ufak faiz artışları yapıp alternatif politikalara devam etmesi ise kurdaki yükselişin devam etmesine neden olabilir.”

BİST’e dönecek olursak, tahmin şu: “Yukarı yönlü hareketlerde marjın daraldığını düşündüğümüz endekste yükselişlerde karşılaşılacak en güçlü direncin 84.500’te olduğunu düşünüyoruz.”

Ve tabi ki Trump. Alevler, olaylar, çatışmalar içinde yemin edip hafta sonu ABD Başkanı olarak Beyaz Saray’daki koltuğa oturan Donald Trump’un, daha icraata geçmeden büyük gürültü koparan politikaları ‘küresel depremlere’ yol açabilir. Çünkü artık güç onda. O nedenle deniyor ki; “Trump’ın yapacakları, açıklamaları başta Amerikan ve Avrupa borsası olmak üzere bizi de yakından ilgilendirecek gibi görünüyor.”

Altın ve petrole gelirsek. Buralardaki öngörüler neler?

İşte piyasaların nabzını tutan kurumların uzman isimlerinden Borsagundem.com’un sorularına gelen cevaplar, kritik beklentiler...


ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)