Ana SayfaHisse Öneri ListesiBİST'te hedef 105 bin puan, işte önerilen hisseler---

BİST'te hedef 105 bin puan, işte önerilen hisseler

4 / 21
BİST'te hedef 105 bin puan, işte önerilen hisseler
06 Şubat 2017 - 14:37 www.borsagundem.com

"İLK GÜÇLÜ DİRENÇ 87 BİN"

Kur tarafındaki yüksek tansiyon ve belirsizlikler nedeniyle baskılanmış olan endeksin, belirsizliklerin ortadan kalkmaya başlaması ile birlikte yukarı yönlü bir hareket izlediğini belirten Gedik Yatırım Araştırma Uzmanı Ali Erkan Tanacıoğlu, yaşanan yükselişlerde Merkez Bankası tarafından döviz piyasalarına yönelik alınan önlemlerin kur tarafındaki tansiyonu düşürmesinin de etkili olduğunu söylüyor. Bununla birlikte, gerek ekonomik gerekse finansal göstergelerde önümüzdeki dönemde görülebilecek her türlü pozitif sinyalin de yeniden "yatırım yapılabilir" ülke notuna sahip olunabileceğine yönelik beklenti yaratacağından uzun süredir aradığımız hikâyenin doğmasına da dolaylı yoldan önemli bir katalizör olabileceğini düşünüyor.

Endekste kısa vadede 84.500'in aşağıdaki en kritik destek konumunda olduğunu hatırlatan Tanacıoğlu, bu seviyenin altına sarkılmadığı sürece kalıcı bir düzeltmeden bahsetmek zor olsa da, endeksteki mevcut seviyelerin yeni alım yapmak için riskli olduğunu düşünüyor. Endekste 87 binin ilk güçlü direnci oluşturmasını, bu seviyenin aşılması durumunda temel olarak çok fazla dayanak bulamasak da teknik olarak 90 bin sınırına kadar olacak bir hareketin önünün açılacağını söylüyor. Bu nedenle kar realizasyonu yapacakların bu ihtimali de göz önünde bulundurarak 84.500-90.000 aralığında kademeli bir kar realizasyonu stratejisi oluşturmasını ve hisse bazındaki hareketleri de dikkate almasını öneriyor.

Tanacıoğlu da piyasalarda yurt içinde ön plana çıkabilecek olan en büyük sürecin referandum olmasını bekliyor. Ocak ayında endekste yaşanan yükselişlerde yabancı payının da olduğunu dile getirerek şu değerlendirmeyi yapıyor:

"Ocak ayı başında gerileme gösteren yabancı payı, ocak ayının ikinci haftası itibariyle artış göstermeye başladı ve ocak ayı sonunda yüzde 64.47'lere ulaştı. Endekste yabancı alımlarının siyasi ve jeopolitik risklerde artış olmadığı takdirde devam edebileceğini düşünüyoruz. BIST-100 endeksi 70-75 bin seviyelerindeyken endeksin çarpanlar bazında çok ucuz kaldığını söylemekteydik. Şu anki seviyeler çok ucuz olarak nitelendirilebilecek seviyeler olmasa da yurtdışı piyasalarına göre ucuz kaldığımız piyasalar da mevcut. Bu sebeple referandum sürecine kadar yabancı alımının arttığı görülebilir. Ancak referandum süreci yaklaştıkça yabancı yatırımcı bekle-gör stratejisi izleyebilir. Özetle endeksin mevcut seviyelerinin kâr realizasyonları için uygun seviyeler olduğunu ve endekste yaşanacak olası düzeltme sonrasında görülebilecek seviyenin 75-80 bin bandı olduğunu düşünmekteyiz. Endeksin bu seviyelere gerilemesi durumunda alımlar için daha uygun olduğu ve daha cazip getiriler sunduğu kanısındayız."


ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Selim Aksar07 Şubat 2017 16:15

    Sayın yorumspor enkaları sattınız mı. soda hissesinde ne kadar beklenmeli

  • kenan06 Şubat 2017 21:26

    daha cumartesi bu hafta hedef ilk önce 91.700 diye millete gaz verdiniz, milletin kucağına pazartesi verdiler, ne zaman gaz verilirse, o zamana borsadan kaçış saati gelmiştir

  • tarık06 Şubat 2017 20:40

    he yaw he,,tabi tabii,hemen alıyorum yarından:))))))

  • ERDİ06 Şubat 2017 20:39

    önce bi 79.000 lere gelsinde 105000 leri sonra düşünürüz.

  • geç kaldı yatırımcı kanımca06 Şubat 2017 18:52

    70.000'lerden alınırdı şimdi ???

  • Tolga Daniş06 Şubat 2017 18:38

    Suriye belirsizliği en önemli sorunumuz.En son bilgiler El Bab Suriye ordusunca kuşatılmış durumda Türk ordusu ile mesafe 2 km

  • HEP ÖYLE DERLER06 Şubat 2017 16:42

    AMA SATARLAR..............................................

  • Yorumspor06 Şubat 2017 16:38

    Benim tavsiyem Enka hissesinin 6 TL den satılması daha mantıklı olacaktır. Şirketin kötülemiyorum, Enka hissesini 2 aydır tavsiye ediyorum. 2 ay önce hisse 4,5 TL idi. Hisseden vazgeçmemdeki sebep Rublenin beklentimin üzerinden değerlenmesi ve Gürcistan yapılması gereken elektrik santrali ihalesinden hala ses çıkmamasıdır. Hissenin durumu iyi bekleyenlere bol şans şimdili SODA hissesine ağırlık vermeyi daha mantıklı görüyorum.