Ana SayfaPiyasaIşıklar Holding ve Pınar Su sorusu---

Işıklar Holding ve Pınar Su sorusu

1 / 2
Işıklar Holding ve Pınar Su sorusu
22 Şubat 2017 - 08:28 www.borsagundem.com

DAHA FAZLASI ZOR

SORU- Işıklar Holding otuz kuruştan bir haftada sürede 39 oldu. Şimdi 36 kuruş. Önümüzdeki günlerde nasıl olur aydınlatırsanız sevinirim. 

Cafer 

CEVAP-Işıklar Holding, son olarak 2011 yılında düzeltilmiş verilere göre en yüksek 5,11 TL’yi test ettikten sonra hızla geriledi. Yaşanan düşüşün ardından geçtiğimiz yıl mayıs ayında en düşük 23 kuruşu gören hisse, aralık ayından bu yana piyasadaki çıkışa paralel yükseldi. 8 Şubat 2016 günü 39 kuruşu gördükten sonra da geriledi. Yaşanan satışlın ardından şimdilerde 35 kuruşun üzerinde tutunuyor.

Borsada işlem yaparken zarar eden ya da sembolik düzeyde kâr eden firmalara yatırımda bulunulması kazanç olasılığından ziyade kayıp ihtimalini artıracaktır. Bu anlamıyla zarar eden firmalara yatırımda bulunulması riski yükseltmekte rağmen kazanç olasılığını artırmaz. Işıklar Enerji Yatırım Holding de zarar eden bir yapıya sahip. Mali yapısındaki belirsizliğe bağlı olarak hissenin değeri hızla gerileyerek nominal değerinin altına kaydı. Düşüş eğilimi ana trend olurken arada gerçekleşen yukarı ataklar sınırlı kalmakta ve bir süre sonra yerini tekrar düşüşe bırakmakta. Hissede yaşanan son çıkışı da bu çerçevede değerlendirmek gerekir. Aralık ayından bu yana yaşanan atağın daha fazla devam etme olasılığı zayıf olduğu gibi nominal değerinin üzerine çıkma ihtimali de düşük. Bu nedenle kârlı firmaların takip edilmesi daha yerinde bir yaklaşım olacaktır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)