Ana SayfaPiyasaİş Finansal Kiralama ve Kervansaray Yatırım Holding sorusu---

İş Finansal Kiralama ve Kervansaray Yatırım Holding sorusu

1 / 2
İş Finansal Kiralama ve Kervansaray Yatırım Holding sorusu
18 Ocak 2017 - 12:25 www.borsagundem.com

YATIRIMCILAR MESAFELİ DURUYOR

SORU (1) - İSFİN’e neden alıcılar gelmiyor? Yıllardır aynı yerinde sayıyor?

Ali Urmuş

CEVAP - İş Finansal Kiralama, yükselen bir kanal içinde hareket ederek Temmuz 2016’ya kadar fiyatını artırdı. Anılan tarihten bu yana da yatay seyir söz konusu. Geçen süre zarfında arada yukarı ataklar gözlendiyse de bu çıkışlar sınırlı kaldı ve satış baskısının etkisiyle düştü. 17 Ocak 2017 günü de 1,11 TL’den kapandı. Hissenin yıllık getirisi yüzde 7,78’e denk gelirken endeksin üzerinde bir performans sergiledi.

Son altı ayda ise alıcının ilgisinde bir dağılma söz konusu. Öte yandan dolar bazlı verilerle takip edildiğinde mevcut çıkışa rağmen hisse hâlâ Nisan 2011’de ulaştığı zirvenin gerisinde kalıyor. Son gerçekleşen çıkışı bir tarafa bıraktığımızda düzenli olarak kârını artırmasına rağmen yeterli ilgiyi görmediği bir gerçek. Ancak bu sorun sadece İş Finansal Kiralama’ya ait değil. Bir bütün olarak sektörde yer alan diğer firmalar için de benzer durum gözleniyor. Bu nedenle elde edilen kâra göre fiyatın iskontolu olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Halihazırda hissenin fiyat kazanç oranı 6,02 seviyesinde bulunuyor. Sektör ortalaması ise 7,29 seviyesinde. Aynı şekilde BIST 100 Endeksine dahil hisselerin ortalaması da 10,88 seviyesinde bulunduğu göz önüne alındığında hissenin fiyatının yüksek olmadığı anlaşılacaktır. Ancak şirketin içinde bulunduğu sektörün özelliğinden dolayı yatırımcıların her zaman için belli bir marjı elde tutmayı tercih ettikleri görülüyor. Bu nedenle prim potansiyeli daha yüksek sektörlerin takip edilmesinde yarar var.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Nurullah18 Ocak 2017 19:01

    Mademki sorun sektör sorunu,o halde neden Cem Okullu on yıldır piyasadan hise toplayıp ISFIN'i baskı altında tutuyor.Sektörün diğer şirketleri pirim yaparken neden bu on senedir yerinde sayıyor...

  • Kemal18 Ocak 2017 16:04

    park madende yatirimci kandirildi. Silopi ile birlesecek denildi, patron ciner son dakika vazgecti. Ondan sonra duzelmedi. ustelik bir de kaza nedenyiyle maden kapandi. Patron Turgay Ciner aloo, hep calisanini hem yatirimciyi persidan ettin.

  • melih18 Ocak 2017 14:28

    iş finansal hisselerinin borsada okullu tarafından kapatıldığını anlatın bence..okullu sorunu devam.**