Ana SayfaPiyasaİş Bankası ve İhlas Gazetecilik sorusu---

İş Bankası ve İhlas Gazetecilik sorusu

1 / 2
İş Bankası ve İhlas Gazetecilik sorusu
15 Mayıs 2018 - 08:39 www.borsagundem.com

DÜŞÜŞ TRENDİ DEVAM EDİYOR

SORU (1) - Koskoca İş Bankası’na ait IS B hisseleri yaklaşık 20 yıldır aynı fiyatta. Bu nasıl büyük bankacılıksa… Hisselerini ve yatırımcılarını mağdur edip küçük düşürmekten zevk alıyor. Lütfen bu konuyu gündeme taşıyın... 

Emir

CEVAP - Borsada işlemde bulunurken her yatırımcı kendi tarzına göre farklı yaklaşımlarda bulunabilir. Bu tarz farklılığı yatırımcının riskini ve kazanç elde etme olasılığını yükseltebileceği gibi düşürmesi de söz konusu olabilmektedir. Bu noktada bir hisseye yönelik işlemde bulunmadan önce ilgili firmanın mali yapısı kadar içinde bulunduğu sektörün genel yönelimini de göz önünde bulundurmakta yarar var. İş Bankası’na ait hisselere ilişkin yapılacak işlemleri de bu çerçevede değerlendirmek gerekir.

Bu noktada bankacılık sektöründe bulunan firmaların genel eğilimini gösteren BIST Bankacılık Endeksi takip edildiğinde son yedi yıldır yatay bir kanal içinde dalgalı şekilde hareket ettiğini görmekteyiz. Sektörün performansı bu noktada oldukça sıkıntılı. Diğer taraftan İş Bankası B grubu hisselerinin düşük işlem hacmine sahip olması da aktif bir piyasanın varlığına mani olabilmekte. Şüphesiz bunda piyasada bulunan hisse sayısının az olması kadar fiyatının yüksekliğinin de etkisi bulunuyor. Söz konusu durum hissenin işlem hacmini olumsuz yönde etkiliyor. Hissenin fiyatı ise 2010 yılında en yüksek 3.380 TL’yi görürken şimdilerde 1.160 TL seviyelerde. Mevcut fiyata rağmen hissenin fiyat kazanç oranı ise 146,10 seviyesinde bulunuyor. Bu oran 5,62 olan bankacılık sektörüne göre hayli yüksek olup çıkış olasılığının düşük kalmasına yol açmakta.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)