Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıInvestAZ uzmanları piyasaları yorumladı---

InvestAZ uzmanları piyasaları yorumladı

4 / 4
InvestAZ uzmanları piyasaları yorumladı
21 Kasım 2017 - 08:37 www.borsagundem.com

Enflasyon Görünümünde Bozulma TL’nin Değer Kaybına İşaret Ediyor

Enflasyon tarafındaki yükseliş hikayesi ile birlikte TL tarafında değer kaybının devam ettiği gözlemleniyor. Enflasyon, kurun yukarı gitmesiyle birlikte maliyet enflasyonun oluşmasına sebep olurken, bozulmanın devam etmesi TCMB’nin önlemler almasına yönelik kararlar almasını sağlıyor. TCMB önlemlerinin piyasalar tarafından tatmin edici olmaması dolar karşında değer kaybetmesini sürdürüp yeterli bulunmadığı düşünülüyor. Enflasyonunu % 11.90 seviyelerinde seyretmesi ve yıl sonunu çif hanelerde kapatmasını beklentisi kur üzerinde baskı oluşturabiliyor. 

Hafta başlangıcında Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi karşılandı. Enflasyonu tetikleyen bir etken olarak görülen YD-ÜFE tarafındaki % 4.26 artış ile % 13.82 seviyelerine yükseldi ve üreticilerin bu maliyeti bir yerden çıkarmak zorunda olduğu için tüketici tarafına zamanla fiyatları yükselterek yansıtması görüleceğinden dolayı enflasyon tarafındaki bozulma hem YD-ÜFE hem Yurt İçi ÜFE tarafındaki yükselişlerden kaynaklı, doların da değerlenmeye devam etmesinden enflasyondaki artış görünümü bozabiliyor. Bir yandan FED’in aralık ayı faiz artırması bir yandan ECB’nin varlık alımlarında sıkılaşma hareketlerini göz önüne aldığımız zaman kur tarafında yukarı yönlü hareketlerin devam etmesi beklenebiliyor. Bu hafta FED toplantı tutanaklarında Aralık ayı faiz artışına ne yönde bakıldığı dikkatle takip edilecektir.

Hareketli ortalamalarının yükseliş trendinde olması ve önemli seviyemiz olan 3.8800 üzerinde kalıcılık sağlamaya devam etmesi yükseliş trendini sürdürebilir. Kanal hareketi içinde yükselen trend çizgisi takip ediliyor. Trend çizgilerimiz ve önemli seviyemizin üzerinde kaldığı sürece düşüşler düzeltme olarak kalabilir. Yatay fiyatlamada yukarıda 3.9000 aşağıda 3.8500 arasında fiyatlanan paritede kırılmanın gerçekleşmesiyle sert hareketler görülebileceğini düşünülüyordu. RSI 50 seviyesinin üzerinde kalması ve bu seviyenin üzerinde kaldığı sürece 70 bölgesine doğru hareketlenme yapma potansiyeli olduğu düşünülebilir. Yükselişlerde takip edilecek direnç fiyatları 3.9200 aşılmasıyla 3.9300 seviyeleri test edilebilir. Düşüşlerde ise takip edilecek destek fiyatları 3.9100 kırılmasıyla 3.9000 seviyeleri izlenebilir.

* SAYFADA YER ALAN BİLGİLER TAVSİYE NİTELİĞİ TAŞIMAYIP YATIRIM DANIŞMANLIĞI KAPSAMINDA DEĞİLDİR. YATIRIMCI PROFİLİNİZE UYMAYABİLİR.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)