Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıInvestAZ uzmanları piyasaları yorumladı---

InvestAZ uzmanları piyasaları yorumladı

2 / 4
InvestAZ uzmanları piyasaları yorumladı
21 Kasım 2017 - 08:37 www.borsagundem.com

Altında yükseliş devam edebilir

Geçtiğimiz haftayı genel olarak sakin geçiren altında haftanın son işlem gününde sert yükselişler görüldü. Abd 10 yıllık tahvil faizlerinin 3.37 seviyelerinden gerilemesi altındaki yükselişi destekledi. 

Abd’de vergi reformunun temsilciler meclisinden geçmesine rağmen cumhuriyetçilerin fire vermiş olması senatoda kolay bir oylama olmayacağını gösteriyor. Bu durumun piyasalarda endişe yaratması güvenli liman alımlarıyla altın fiyatlarının yükselmesine neden oluyor. 

Bu hafta Fomc toplantı tutanaklarının açıklanacak olması altın fiyatları üzerinde de volatiliteyi yükseltebilir ancak Perşembe günü şükran günü nedeniyle ABD piyasalarının kapalı olması ve Cuma günü yarım gün açık kalacak olması hafta sonuna doğru altın fiyatlarındaki hareketliliğin düşmesine neden olabilir. Vergi reformu endişelerinin devam etmesi nedeniyle altın yönünü yukarı çevirmiş durumunda. 

Ortalamalar üzerinde fiyatlanan altında kademeli yükselişlerin devam etmesi durumunda satışlar zayıf kalabilir ancak sert yükselişlerin görülmesi durumunda aşırı alım bölgesi oluşturabileceği için kısmı satışlar görebiliriz. 

Yükselişlerde direnç oluşturabilecek nokta 1295 seviyesi olabilir. Yukarı yönlü kırılması durumunda kademeli olarak 1305 ve 1315 seviyesi takip edilebilir. Geri çekilmelerin görülmesi durumunda ise destek noktası olarak 1284 seviyesi takip edilebilir; altına sarkma durumunda ise 1278 ve 1270 seviyeleri takip edilebilir.


ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)