Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıInvestAZ uzmanları piyasaları yorumladı---

InvestAZ uzmanları piyasaları yorumladı

2 / 3
InvestAZ uzmanları piyasaları yorumladı
07 Kasım 2017 - 13:46 www.borsagundem.com

Altında Hareketlilik Devam Edebilir

Fed başkan adayının Powell olmasıyla birlikte piyasalarda rahatlama görüldü. Abd başkanı Trump ile aynı siyasi görüşe sahip olması ve mevcut Fed başkanı Yellen ile aynı para politikasını savunması aday olmasındaki en büyük faktörler arasında gösteriliyor. 

Abd başkanı Trump’a yakınlığı ve Fed’in şuan ki para politikasını devam ettireceğine yönelik beklenti doların değer kazanmasına neden oldu ve altında sert geri çekilmeler görüldü.  

Piyasa beklentisi Fed başkan adayının kimin olacağından çok mevcut para politikasının devam edip etmeyeceğiydi. Sorunun cevap bulmasıyla birlikte aralık ayı faiz artırımı beklentisi de yükselmiş oldu.  

Aralık ayında faiz artırımı beklentisinin devam etmesi altın fiyatlarını baskılamaya devam edebilir. Daha önce Fed’in basın konferanslarında sıkça vurgulanan faiz artırımı için enflasyon oranının %2 üzerinde olması gerektiğiydi. Son dönem Abd verilerine baktığımızda enflasyon rakamları beklenti altında kalsa da %2 üzerindeydi. Makro verilerde ise büyüme %3 civarında gelmeye devam ediyor. İşsizlik rakamlarında ise doğal işsizlik rakamlarında olduğunu görüyoruz. Bu durum uzun vade de doların güçlenmeye devam etmesine ve altın fiyatlarında geri çekilmenin sürmesine sebep olabilir. Ancak kısa vadeli işlemlerde sert fiyat hareketlerinde görülebilecek düzeltmeleri göz önüne aldığımızda altında da kar satışları ve düzeltmelerle beraber yükselişler görülebilir. 

Gram altın tarafında ise kurdaki sert yükselmenin yanında ons altında geri çekilmeden sonra yükselişlerin görülmesi GramTL’de de yükselişlere neden oldu. Dolar TL de geri çekilmelerin sınırlı kalması GramTL’deki yükselişin sürmesine neden olabilir.

ONS Altın’ın tekniğine baktığımızda uzun vade de 1260 seviyelerine kadar geri çekilmeler görülebilir. Bu seviye aşırı satım bölgesi oluşturabileceği için destek noktası oluşturabilir. Kısa vade de ortalamalar altında fiyatlamanın sürmesi satış baskısı oluşturabilir. Geri çekilmelerde 1268 seviyesi destek oluşturabilir altına sarkma durumu olursa 1260 seviyesi takip edilebilir. Yükselişlerin görülmesi durumunda 1278 seviyesi direnç oluşturabilir yukarı yönlü kırılması durumunda 1284 seviyesi direnç oluşturabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)