Ana SayfaPiyasaİki hisse için önemli uyarı---

İki hisse için önemli uyarı

1 / 2
İki hisse için önemli uyarı
08 Mart 2017 - 08:59 www.borsagundem.com

İŞLEM SIRASI KAPALI

SORU- Uzun süredir EGLYO hissesindeyim. Hisseyi, 1,26’dan aldım, yarıya düştü. Ne zaman yükseliş gösterir? Umudumuzu kaybettik artık. 
S. Hatun

CEVAP- Borsada yatırımda bulunurken hangi hissenin neden alındığının iyi bilinmesi gerekir. İşlem gören birçok hisse arasında doğru tercihin yapılamaması kâr beklerken zarar edilmesine yol açabilecektir. Bu nedenledir ki alım yaparken uzun vadeli düşünülmesi önemli olmakla birlikte tek başına yeterli olmayacaktır. Eğer şirket kâr edemeyen, dahası zarar üreten bir yapıya sahipse, uzun süreli de beklense kazanç elde etme olasılığı hayli düşüktür. Bu durum Egeli&Co Girişim için de geçelidir. Şirket sürekli zarar ediyor. Son açıkladığı 2016 yılı dokuz aylık bilançosunda da zarar devam ediyor. Son çeyrekte olağanüstü bir gelişme olmaması halinde şirketin yıl sonunda da zarar açıklaması şaşırtıcı olmayacaktır.

Oluşan zarar hissenin fiyatına olumsuz yönde yansıyor. Halihazırda Yakın İzleme Pazarı’nda işlem gören hisse, Ocak 2015’te en yüksek 6,48 TL’ye çıksa da sonrasında geriledi ve nominal değerinin altına indi. Son üç ayda bir hareketlilik yaşansa da bu durum nominal değerinin üzerine çıkmasına imkan tanımadı. Son olarak 1 Mart 2017 günü kapanışını 53 kuruştan gerçekleştiren hissenin sırası yıl sonu bilançosunu kamuyla paylaşmadığı için halihazırda geçici olarak kapalı durumda bulunuyor. Hissenin işlem sırasının açılabilmesi için öncelikle yıl sonu bilançosunu açıklaması gerekiyor. Son beş yılın dördünü zararla kapatan Egeli&Co Girişim’in 2016 yılı dokuz aylık bilançosuna göre ise geçmiş yıl zararı 12 milyon TL seviyesinde bulunuyor. Mevcut mali yapı, şirketin istikrarlı bir şekilde kâra geçeceğine dair umut vermekten uzakta.

Zarar eden firmalar yerine kârlı firmaların takip edilmesi kazanç olasılığını da beraberinde artıracaktır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)